5 mar. 2011

Adrian Haiduc a inregistrat al doilea record mondial: cel mai lung martisor

Adrian Haiduc a reusit sa inregistreze inca un record mondial: cel mai lung martisor din lume.

Bijuteria, al carei nume este “Maria”, are nici mai mult, nici mai putin decat 584.60 metri. Cel mai lung martisor din lume a fost confectionat din sidef, perle, coral rosu, agat, jad, cristale, perle de sticla, toate asociate cu pene de strut si paun, cusute pe dantela. Pentru realizarea celui mai lung martisor din lume, Adrian Haiduc a folosit peste 10 kilograme de pietre.

In tara mea natala, ziua de 1 martie, sau Martisorul, este considerata sarbatoarea venirii primaverii,
iar martisorul in sine este un fel de talisman care se ofera pentru a purta noroc.
Am vrut sa combin traditia romaneasca si arta pentru a aduce si in tara de adoptie, SUA, acest obicei.
Fiind plecata din Romania de multi ani, incerc mereu sa fac ceva care sa ma conecteze cu familia si cu cei de acasa. De cativa ani, la inceputul fiecarei primaveri,
lucrez manual aceste martisoare pe care le ofer celor din comunitatea de romani, dar si noilor prieteni pe care ii am aici, pentru a le transmite bucuria sarbatorii romanesti.
M-am inspirat dintr-o traditie extrem de veche si frumoasa, pe care am combinat-o cu frumusetea pietrelor …. pentru a crea ceva unic
Emulte Emulte: In Romania sunt cunoscut pentru excentricitatea mea, si sigur acolo acest record nu va soca pe nimeni, daca vine din partea mea…

Adrian Haiduc a declarat cu ocazia omologarii noului sau record: “Am vrut sa combin traditia romaneasca si arta pentru a aduce si SUA obiceiul martisorului.”

Designerul de bijuterii a fost ajutat de catre o alta romanca, Mirela Harris, care este stabilita in Amrica de mai multi ani: ”Fiind plecata din Romania de multi ani, incerc mereu sa fac ceva care sa ma conecteze cu familia si cu cei de acasa. De cativa ani, la inceputul fiecarei primaveri, lucrez manual aceste martisoare pe care le ofer celor din comunitatea de romani, dar si noilor prieteni pe care ii am aici, pentru a le transmite bucuria sarbatorii romanesti.”, a spus Mirela Harris.

“M-am inspirat dintr-o traditie extrem de veche si frumoasa, pe care am combinat-o cu frumusetea pietrelor…. pentru a crea ceva unic. In Romania sunt cunoscut pentru excentricitatea mea, si sigur acolo acest record nu va soca pe nimeni, daca vine din partea mea…”, a declarat Adrian Haiduc pentru eMulte.ro.

Anul trecut, Adrian Haiduc a inregistrat recordul mondial pentru „lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colecţii de bijuterii”.

Sursa: emulte.ro

Un nou record mondial stabilit de un timişorean >>> Cel mai lung mărţişor din lume a fost creat de designerul Adrian Haiduc

Cel mai lung mărțișor din lume a fost realizat de Adrian Haiduc



Cel mai lung mărțișor din lume a fost realizat de Adrian Haiduc

A muncit nopți întregi pentru a reuși să intre încă o dată în Cartea Recordurilor. Este vorba despre un român care a adus pentru Statele Unite ale Americii un record mondial: cel mai lung mărțișor din lume.

Adrian Haiduc, cunoscutul designer de bijuterii alături de Mirela Harris, tot o româncă pasionată de același domeniu, au reușit împreună să realizeze cel mai lung mărțișor din lume. Acesta are 584.9 de metri și este confecționat din pietre semiprețioase, pene de păun și struț, perle și dantelă.

Rafinat, elegant și excentric în același timp, cel mai lung mărțișor din lume a intrat în Cartea Recordurilor.

“Colaborarea cu Mirela a fost una extraordinară, parcă e mai bine să lucrezi în echipă pentru realizarea unui record mondial decât singur. Dar, mai presus de toate, să nu uităm că sunt român și că prin acest record, România a avut din nou ceva de spus pe plan mondial la nivelul fashion-ului”, a declarat în exclusivitate pentru Adevărul de Seară, vizibil emoționat, Adrian Haiduc.

Mărțișorul va fi lansat duminica aceasta, la biserica ortodoxă din Glendale. “Eu nu dobor recorduri, ci creez recorduri pe care să le doboare alții. Nu îmi bat joc de munca nimănui”, a concluzionat Adrian Haiduc

Sursa: online arad

Cel mai lung Mărţişor din lume, realizat de doi români


Academia Recordurilor Mondiale a anunţat pe site-ul oficial omologarea Celui Mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de doi designeri români: Mirela Harris şi Adrian Haiduc. Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă.

Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale.

Presa locală americană a consemnat faptul că anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa 'Men's on Air' a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: "Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor '60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor '70 - prin utilizarea penelor".

"În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite", a mai spus Haiduc, potrivit Agerpres.

Mirela Harris, "partea feminină" în acest record, a declarat: "Pentru că am părăsit România de mulţi ani, încerc întotdeauna să realizez câte ceva care să creeze o legătură cu familia de acolo".

"De câţiva ani, a adăugat Mirela, la începutul fiecărei primăveri, confecţionez mărţişoare pe care le ofer comunităţii române şi celor câtorva prieteni de aici, pentru a le transmite şi lor bucuria unei sărbători româneşti".

SUA: Doi designeri români au realizat “Cel mai Lung Mărţişor din Lume”

Mirela Harris şi Adrian Haiduc, doi designeri români, au realizat “Cel Mai Lung Mărţişor din Lume”, 584,6 metri, care a fost omologat de World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale).

Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă.

Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale, scrie Agerpres.

Presa locală americană a consemnat faptul că anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa "Men's on Air' a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: "Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor '60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor '70 - prin utilizarea penelor'.

"În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite", a mai spus Haiduc.

Mirela Harris, 'partea feminină' în acest record, a declarat: "Pentru că am părăsit România de mulţi ani, încerc întotdeauna să realizez câte ceva care să creeze o legătură cu familia de acolo."

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, Statele Unite ale Americii, este cea mai mare organizaţie care omologhează recorduri mondiale, menţinând cea mai mare bază de date online cu prezentări detaliate pentru fiecare record.

Sursa: adevarul italia

Cel mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de doi designeri români din America

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anunţat pe site-ul oficial (wolrdrecordsacademy.org) omologarea Celui Mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de doi designeri români: Mirela Harris şi Adrian Haiduc.

Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă. Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale.
Presa locală americană a consemnat faptul că anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa ‘Men’s on Air’ a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: ‘Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor ’60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor ’70 – prin utilizarea penelor’. ‘În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite’, a mai spus Haiduc.

Mirela Harris, ‘partea feminină’ în acest record, a declarat: ‘Pentru că am părăsit România de mulţi ani, încerc întotdeauna să realizez câte ceva care să creeze o legătură cu familia de acolo.’ ‘De câţiva ani, a adăugat Mirela, la începutul fiecărei primăveri, confecţionez mărţişoare pe care le ofer comunităţii române şi celor câtorva prieteni de aici, pentru a le transmite şi lor bucuria unei sărbători româneşti.’

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, Statele Unite ale Americii, este cea mai mare organizaţie care omologhează recorduri mondiale, menţinând cea mai mare bază de date online cu prezentări detaliate pentru fiecare record. În ultimii ani, au fost omologate circa 60 de recorduri mondiale româneşti. Printre cele mai populare au fost cel realizat de micuţa Cleopatra Stratan (Cea mai de succes tânără interpretă), Cei mai de succes antrenori (Mariana Bitang şi Octavian Belu), Cea mai mare clădire administrativă (Palatul Parlamentului), Cei mai înalţi pantofi (realizaţi de designerul Mihai Albu) şi Cel mai lung şir de pizza.

La acestea se adaugă şi recordurile realizate de români din toate colţurile lumii: Canada, Statele Unite, Elveţia, Italia:

- Automobilul Dacia Duster a fost recunoscut anul trecut, imediat după lansarea oficială de la Salonul auto de la Geneva, Elveţia, drept cel mai accesibil SUV (autoturism de teren) din lume.
- Ciclistul canadian de origine română Cornel Dobrin a realizat cel mai rapid tur al Canadei pe bicicletă, în numai 24 de zile.
- Miliardarul de origine română Nicolae Buzaianu a organizat şi sponsorizat cel mai rapid zbor în jurul lumii, realizat de o echipă de piloţi eleveţieni în mai puţin de 58 de ore.

Sursa: ziarul financiar

Cel mai lung mărţişor a fost realizat de doi români

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anunţat pe site-ul oficial omologarea Celui Mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de doi designeri romåni: Mirela Harris şi Adrian Haiduc.
Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul romån Alexandra Bentea, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă.
Măsurătoarea oficială a avut loc în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale.
Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: „Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor ‘60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor ‘70 - prin utilizarea penelor“.

Sîntem stat naţional, nu ca Bercea, Mondial!

de Catavencu | 1162 vizualizari

1-martie-roberta-anastase

• Indiscutabil, a fost o săptămînă tristă pentru domnul Bercea Mondial, ruda creştină a fratelui preşedintelui României. Au ieşit la iveală cu această ocazie tot felul de chestii picante ale vieţii stimatului domn Mondial, cum ar fi numele copiilor şi ale cîtorva naşi faimoşi, alţii decît Mircea Băsescu. Surse care sigur vor să-şi păstreze anonimatul şi viaţa spun că Theodor Stolojan l-ar fi botezat pe micuţul Patronaş, iar judecătoarea Maria Huza pe alt fiu al lui Bercea, numitul Judecător. Cel mai tare e însă Gheorghe Brenciu, fost prim-procuror la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Olt, care l-ar fi năşit pe bebeluşul Televizor. Te întrebi, fireşte, de unde asemenea imaginaţie onomastică în cazul lui Televizor. Singura explicaţie e că Bercea se afla în faţa televizorului cînd a aflat frumoasa veste că va avea un prunc. Bine că nu era în bucătărie, încălzindu-şi o ciorbă la cuptorul cu microunde.

• Românii şi-au propus să întîmpine primăvara cu un nou record, la fel de mondial ca şi renumele lui Bercea. Designerul de bijuterii Adrian Haiduc, ajutat de Mirela Harris, a creat cel mai lung mărţişor din lume. Creaţia roş-albă are 584 de metri şi nu are nici o altă utilitate în afara obţinerii recordului. Dar, cine ştie, o funie e bună oricînd pe criza asta.

• Kelemen Hunor a devenit noul preşedinte al UDMR. Nu am înţeles care-i treaba cu schimbarea asta din moment ce fostul seamănă leit cu actualul; amîndoi au păr pe faţă, ochelari cu ramă subţire, ceva chelie şi, culmea, amîndoi sînt maghiari.

• Un raport al Curţii de Conturi privind cheltuirea banului public în 2009, dat publicităţii abia acum, arată că vreo 9,9 miliarde de euro au fost cheltuite într-un mod nelegal. Asta înseamnă cam un sfert din tot bănetul statului pe 2009. Cam slăbuţ, băieţi, cam slăbuţ! Haideţi, că puteţi mai mult! Dacă mai amenajaţi printre blocuri nişte parcuri de joacă pentru pensionari, dotîndu-le cu arteziene, bănci din mahon încrustat cu fildeş şi ceasuri de aur puteţi să mai cheltuiţi spre binele cetăţenilor încă pe-atît.

• Honorată instanţă şi băi, mînca-v-aş, de-acum gata cu staborurile în aer liber, la umbra căruţei sau în case conspirative, construite fără autorizaţie! S-a dat în folosinţă primul Stabor Ţigănesc oficial din România, pe care l-a inaugurat Dorin Cioabă, fiul regelui Florin Cioabă. Treaba cam pute după părerea noastră şi a lui Montesquieu. Nu-i normal, vericule, să fie şi regele, adică puterea executivă, şi şeful Curţii Supreme de Justiţie, adică puterea judecătorească, din aceeaşi familie. În numele idealurilor Revoluţiei Franceze şi al ţiganilor democraţi cerem delimitarea puterilor în ţigănie! Vive la Justiţion, trăi-v-ar franţuzoaicele!

Cronică a lu’ Ştefan a Petrei

Sursa: catavencu

Timisoreanul Adrian Haiduc pentru a doua oara in Cartea Recordurilor! A facut cel mai lung martisor din lume!

Share:

In urma cu un an, designerul timisorean Adrian Haiduc intra in Cartea Recordurilor pentru “cea mai inalta lansare a unei colectii de bijuterii”. De aproape jumatate de an, timisoreanul s-a mutat in America, in Arizona, pentru aprofundarea studiilor in designul bijuteriilor, dar si pentru a mai bifa un nou record: cel mai lung martisor din lume.

Impreuna cu o alta romanca, Mirela Harris, Haiduc a lucrat aproape o luna non stop pentru performanta sa. “Martisorul a fost facut pentru a le arata americanilor traditia romaneasca. A fost o munca foarte grea, dar care ne-a reusit. Dorinta in aceasta creatie a fost sa exprimam stilul anilor 60 si 70. In Romania, 1 martie este simbolul primaverii”, ne-a declarat Adrian Haiduc.

Recordul a fost facut public chiar astazi pe pe site-ul oficial World Records Academy. Martisorul creeat de cei doi romani are 584 de metri si a fost deja purtat de fotomodelul roman Alexandra Benta.

Sursa: opinia timisoare

Cel mai Lung Martisor din Lume, realizat de doi designeri romani din America

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anuntat pe site-ul oficial, www.wolrdrecordsacademy.org, omologarea Celui Mai Lung Martisor din Lume, realizat de doi designeri romani: Mirela Harris si Adrian Haiduc.

Martisorul, prezentat la masuratoarea oficiala de manechinul roman Alexandra Benta, a fost realizat din coral rosu, jad, agat, perle si cristale, montate pe pene de strut, de paun si dantela.

Masuratoarea oficiala a avut loc acum cateva zile in orasul Glendale din statul Arizona, fiind realizata de un topograf autorizat, in prezenta presei si televiziunii locale.

Presa locala americana a consemnat faptul ca anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colectii de bijuterii. Colectia sa “Men’s on Air’ a fost lansata anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 parasutisti care s-au lansat din avion purtand bijuteriile designerului roman.

Despre noua creatie, Cel Mai lung Martisor, designerul Adrian Haiduc a declarat: “Dorinta noastra a fost sa exprimam in acest martisor tendintele anilor ’60, care sunt reprezentate de dantela, si ale anilor ’70 – prin utilizarea penelor’.

“In tara mea de origine, 1 Martie simbolizeaza sosirea primaverii, iar martisoarele oferite sunt considerate aducatoare de noroc. Doresc sa combin arta si traditiile romanesti pentru a le promova in tara mea adoptiva, Statele Unite”, a mai spus Haiduc.

Mirela Harris, ‘partea feminina’ in acest record, a declarat: “Pentru ca am parasit Romania de multi ani, incerc intotdeauna sa realizez cate ceva care sa creeze o legatura cu familia de acolo.”

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, Statele Unite ale Americii, este cea mai mare organizatie care omologheaza recorduri mondiale, mentinand cea mai mare baza de date online cu prezentari detaliate pentru fiecare record.

In ultimii ani, au fost omologate circa 60 de recorduri mondiale romanesti. Printre cele mai populare au fost cel realizat de micuta Cleopatra Stratan (Cea mai de succes tanara interpreta), Cei mai de succes antrenori (Mariana Bitang si Octavian Belu), Cea mai mare cladire administrativa (Palatul Parlamentului), Cei mai inalti pantofi (realizati de designerul Mihai Albu) si Cel mai lung sir de pizza.

La acestea se adauga si recordurile realizate de romani din toate colturile lumii: Canada, Statele Unite, Elvetia, Italia:

- Automobilul Dacia Duster a fost recunoscut anul trecut, imediat dupa lansarea oficiala de la Salonul auto de la Geneva, Elvetia, drept cel mai accesibil SUV (autoturism de teren) din lume.

- Ciclistul canadian de origine romana Cornel Dobrin a realizat cel mai rapid tur al Canadei pe bicicleta, in numai 24 de zile.

- Miliardarul de origine romana Nicolae Buzaianu a organizat si sponsorizat cel mai rapid zbor in jurul lumii, realizat de o echipa de piloti elevetieni in mai putin de 58 de ore.

Sursa: observatorul de constanta


Cel mai lung mărţişor din lume, creat de doi români

MIERCURI, 02 MARTIE 2011 13:10
ImprimarePDF

Doi designeri români au creat cel mai lung mărţişor din lume, ce are aproximativ 585 de metri.

Designerii de bijuterii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume, de 584,6 metri, care a fost validat luni de World Records Academy.

Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui mărţişor perle, coral roşu, agate, jad, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun. "Dorinţa noastră a fost să exprimăm în creaţiile noastre tendinţele anilor 1960, reprezentate de dantelă, şi 1970, prin intermediul penelor. Am vrut să combin arta românească cu tradiţia, pentru a aduce această tradiţie în ţara mea adoptivă, SUA", a spus Haiduc, potrivit realitatea.net.

Celalalt designer român, Mirela Harris, realizează de câţiva ani mărţişoare pe care le oferă membrilor comunităţii româneşti şi prieteni. „Pentru că am părăsit România de atâţia ani, întotdeauna încerc să fac ceva care să mă lege de familia de acolo”, a spus românca.


Sursa: monitorul de cluj

Cel mai lung mărţişor, realizat de doi români

Font size: Decrease font Enlarge font
image

Designerii de bijuterii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.
Adrian Haiduc nu este la prima aventură de acest tip. El este deţinătorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Astfel, anul trecut, el şi-a lansat colecţia de bijuterii dintr-un avion, de unde paraşutiştii care îi purtau creaţiile au sărit simultan, de la aproape 1.200 de metri.


Sursa: ciao.ro

Cel mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de doi designeri români din America

Miercuri, 02 Martie 2011 16:03
World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anunţat pe site-ul oficial, www.wolrdrecordsacademy.org, omologarea Celui Mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de doi designeri români: Mirela Harris şi Adrian Haiduc.

Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă. Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale.
Presa locală americană a consemnat faptul că anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa 'Men's on Air' a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: 'Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor '60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor '70 - prin utilizarea penelor'. 'În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite', a mai spus Haiduc.

Mirela Harris, 'partea feminină' în acest record, a declarat: 'Pentru că am părăsit România de mulţi ani, încerc întotdeauna să realizez câte ceva care să creeze o legătură cu familia de acolo.' 'De câţiva ani, a adăugat Mirela, la începutul fiecărei primăveri, confecţionez mărţişoare pe care le ofer comunităţii române şi celor câtorva prieteni de aici, pentru a le transmite şi lor bucuria unei sărbători româneşti.'

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, Statele Unite ale Americii, este cea mai mare organizaţie care omologhează recorduri mondiale, menţinând cea mai mare bază de date online cu prezentări detaliate pentru fiecare record. În ultimii ani, au fost omologate circa 60 de recorduri mondiale româneşti. Printre cele mai populare au fost cel realizat de micuţa Cleopatra Stratan (Cea mai de succes tânără interpretă), Cei mai de succes antrenori (Mariana Bitang şi Octavian Belu), Cea mai mare clădire administrativă (Palatul Parlamentului), Cei mai înalţi pantofi (realizaţi de designerul Mihai Albu) şi Cel mai lung şir de pizza.

La acestea se adaugă şi recordurile realizate de români din toate colţurile lumii: Canada, Statele Unite, Elveţia, Italia:

- Automobilul Dacia Duster a fost recunoscut anul trecut, imediat după lansarea oficială de la Salonul auto de la Geneva, Elveţia, drept cel mai accesibil SUV (autoturism de teren) din lume.
- Ciclistul canadian de origine română Cornel Dobrin a realizat cel mai rapid tur al Canadei pe bicicletă, în numai 24 de zile.
- Miliardarul de origine română Nicolae Buzaianu a organizat şi sponsorizat cel mai rapid zbor în jurul lumii, realizat de o echipă de piloţi eleveţieni în mai puţin de 58 de ore.