5 mar. 2011

Cel mai Lung Martisor din Lume, realizat de doi designeri romani din America

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anuntat pe site-ul oficial, www.wolrdrecordsacademy.org, omologarea Celui Mai Lung Martisor din Lume, realizat de doi designeri romani: Mirela Harris si Adrian Haiduc.

Martisorul, prezentat la masuratoarea oficiala de manechinul roman Alexandra Benta, a fost realizat din coral rosu, jad, agat, perle si cristale, montate pe pene de strut, de paun si dantela.

Masuratoarea oficiala a avut loc acum cateva zile in orasul Glendale din statul Arizona, fiind realizata de un topograf autorizat, in prezenta presei si televiziunii locale.

Presa locala americana a consemnat faptul ca anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colectii de bijuterii. Colectia sa “Men’s on Air’ a fost lansata anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 parasutisti care s-au lansat din avion purtand bijuteriile designerului roman.

Despre noua creatie, Cel Mai lung Martisor, designerul Adrian Haiduc a declarat: “Dorinta noastra a fost sa exprimam in acest martisor tendintele anilor ’60, care sunt reprezentate de dantela, si ale anilor ’70 – prin utilizarea penelor’.

“In tara mea de origine, 1 Martie simbolizeaza sosirea primaverii, iar martisoarele oferite sunt considerate aducatoare de noroc. Doresc sa combin arta si traditiile romanesti pentru a le promova in tara mea adoptiva, Statele Unite”, a mai spus Haiduc.

Mirela Harris, ‘partea feminina’ in acest record, a declarat: “Pentru ca am parasit Romania de multi ani, incerc intotdeauna sa realizez cate ceva care sa creeze o legatura cu familia de acolo.”

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, Statele Unite ale Americii, este cea mai mare organizatie care omologheaza recorduri mondiale, mentinand cea mai mare baza de date online cu prezentari detaliate pentru fiecare record.

In ultimii ani, au fost omologate circa 60 de recorduri mondiale romanesti. Printre cele mai populare au fost cel realizat de micuta Cleopatra Stratan (Cea mai de succes tanara interpreta), Cei mai de succes antrenori (Mariana Bitang si Octavian Belu), Cea mai mare cladire administrativa (Palatul Parlamentului), Cei mai inalti pantofi (realizati de designerul Mihai Albu) si Cel mai lung sir de pizza.

La acestea se adauga si recordurile realizate de romani din toate colturile lumii: Canada, Statele Unite, Elvetia, Italia:

- Automobilul Dacia Duster a fost recunoscut anul trecut, imediat dupa lansarea oficiala de la Salonul auto de la Geneva, Elvetia, drept cel mai accesibil SUV (autoturism de teren) din lume.

- Ciclistul canadian de origine romana Cornel Dobrin a realizat cel mai rapid tur al Canadei pe bicicleta, in numai 24 de zile.

- Miliardarul de origine romana Nicolae Buzaianu a organizat si sponsorizat cel mai rapid zbor in jurul lumii, realizat de o echipa de piloti elevetieni in mai putin de 58 de ore.

Sursa: observatorul de constanta


Niciun comentariu: