5 mar. 2011

Sîntem stat naţional, nu ca Bercea, Mondial!

de Catavencu | 1162 vizualizari

1-martie-roberta-anastase

• Indiscutabil, a fost o săptămînă tristă pentru domnul Bercea Mondial, ruda creştină a fratelui preşedintelui României. Au ieşit la iveală cu această ocazie tot felul de chestii picante ale vieţii stimatului domn Mondial, cum ar fi numele copiilor şi ale cîtorva naşi faimoşi, alţii decît Mircea Băsescu. Surse care sigur vor să-şi păstreze anonimatul şi viaţa spun că Theodor Stolojan l-ar fi botezat pe micuţul Patronaş, iar judecătoarea Maria Huza pe alt fiu al lui Bercea, numitul Judecător. Cel mai tare e însă Gheorghe Brenciu, fost prim-procuror la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Olt, care l-ar fi năşit pe bebeluşul Televizor. Te întrebi, fireşte, de unde asemenea imaginaţie onomastică în cazul lui Televizor. Singura explicaţie e că Bercea se afla în faţa televizorului cînd a aflat frumoasa veste că va avea un prunc. Bine că nu era în bucătărie, încălzindu-şi o ciorbă la cuptorul cu microunde.

• Românii şi-au propus să întîmpine primăvara cu un nou record, la fel de mondial ca şi renumele lui Bercea. Designerul de bijuterii Adrian Haiduc, ajutat de Mirela Harris, a creat cel mai lung mărţişor din lume. Creaţia roş-albă are 584 de metri şi nu are nici o altă utilitate în afara obţinerii recordului. Dar, cine ştie, o funie e bună oricînd pe criza asta.

• Kelemen Hunor a devenit noul preşedinte al UDMR. Nu am înţeles care-i treaba cu schimbarea asta din moment ce fostul seamănă leit cu actualul; amîndoi au păr pe faţă, ochelari cu ramă subţire, ceva chelie şi, culmea, amîndoi sînt maghiari.

• Un raport al Curţii de Conturi privind cheltuirea banului public în 2009, dat publicităţii abia acum, arată că vreo 9,9 miliarde de euro au fost cheltuite într-un mod nelegal. Asta înseamnă cam un sfert din tot bănetul statului pe 2009. Cam slăbuţ, băieţi, cam slăbuţ! Haideţi, că puteţi mai mult! Dacă mai amenajaţi printre blocuri nişte parcuri de joacă pentru pensionari, dotîndu-le cu arteziene, bănci din mahon încrustat cu fildeş şi ceasuri de aur puteţi să mai cheltuiţi spre binele cetăţenilor încă pe-atît.

• Honorată instanţă şi băi, mînca-v-aş, de-acum gata cu staborurile în aer liber, la umbra căruţei sau în case conspirative, construite fără autorizaţie! S-a dat în folosinţă primul Stabor Ţigănesc oficial din România, pe care l-a inaugurat Dorin Cioabă, fiul regelui Florin Cioabă. Treaba cam pute după părerea noastră şi a lui Montesquieu. Nu-i normal, vericule, să fie şi regele, adică puterea executivă, şi şeful Curţii Supreme de Justiţie, adică puterea judecătorească, din aceeaşi familie. În numele idealurilor Revoluţiei Franceze şi al ţiganilor democraţi cerem delimitarea puterilor în ţigănie! Vive la Justiţion, trăi-v-ar franţuzoaicele!

Cronică a lu’ Ştefan a Petrei

Sursa: catavencu

Niciun comentariu: