5 mar. 2011

Cel mai lung Mărţişor din lume, realizat de doi români


Academia Recordurilor Mondiale a anunţat pe site-ul oficial omologarea Celui Mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de doi designeri români: Mirela Harris şi Adrian Haiduc. Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă.

Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale.

Presa locală americană a consemnat faptul că anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa 'Men's on Air' a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: "Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor '60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor '70 - prin utilizarea penelor".

"În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite", a mai spus Haiduc, potrivit Agerpres.

Mirela Harris, "partea feminină" în acest record, a declarat: "Pentru că am părăsit România de mulţi ani, încerc întotdeauna să realizez câte ceva care să creeze o legătură cu familia de acolo".

"De câţiva ani, a adăugat Mirela, la începutul fiecărei primăveri, confecţionez mărţişoare pe care le ofer comunităţii române şi celor câtorva prieteni de aici, pentru a le transmite şi lor bucuria unei sărbători româneşti".

Niciun comentariu: