6 apr. 2010

"Ce ne mai place shaorma...!!!"

Mereu mi-a placut sa fiu informat. Dar nu cu ce ne ofera mass-media in majoritatea cazurilor, ci cu informatii despre evenimentele concrete ce se petrec in lume. Si unul dintre aceste evenimente petrecute recent este lansarea de bijuterii a designerului timisorean Adrian Haiduc, care s-a realizat cu ajutorul a 11 parasutisti, cu salturi de la 1300 metri altitudine.Aceasta extravaganta lansare a fost inregistrata ca record mondial fiind inregistrata in Guiness Book. Pana aici totul ok, frumoasa ideea lui, tot respectul pentru ce face.Dar in urma mediatizarii evenimentului au aparut pozitiile "cartitelor". Ca uite mare eveniment, ca vai Doamne parca o mutat muntii, ca asta e record????ca trebuia inregistrat?ca de ce o folosit Aeroclubul Romaniei, parasutistii sportivi, avionul statului etc etc etc.? Si astea fiind intrebarile legate de ideea articolelor din ziare, dar au mai aparut altii care au luat evenimentul mai personal desi nu ar fi fost cazul.Necitind bine, probabil nefiind familiari cu procesul de intelegere a ceea ce este scris negru pe alb, au inceput sa arunce cu noroi, ca acesta nu e record demn de parasutisti, desi nimeni nu a insinuat macar, ca acest record ar fi al parasutistilor. Si astfel s-au creat polemici pe site-urile ziarelor ce au scris despre eveniment, la sectiunea comentarii si deasemenea pe forumuri.Si s-au spus cuvinte grele si s-au suparat unii, si s-au enervat altii si s-au mai stricat prietenii si tot asa.
Si ma intreb de ce nu putem lua un astfel de eveniment doar ca un eveniment, sa ne incante sau sa ne fie indiferent, de ce trebuie neaparat sa ne scriem frustrarile personale, sa ne incalzim ura si sa o exprimam cat mai bine posibil.La urma urmei designerul si-a atins scopul si-a imbunatatit imaginea prin reclama pozitiva sau negativa. Cei ce au scris comentarii ce au realizat? la ce i-a ajutat?Si-au dovedit din nou lipsa caracterului, a echilibrului interior si au facut acelasi extraordinar exercitiu de circ... penibil.Designerul isi urmeaza un vis, si visul lui poate deschide si ajuta alte vise.De ce se gasesc oameni, fara motive pertinente, sa stea impotriva?Ciudat spiritul nostru de a lovi in ceva cu nimic!

sursa: http://voluntar9.blogspot.com/2010/03/ce-ne-mai-place-shaorma.html

High fashion


Designer Adrian Haiduc is on top of the world after setting a world record for the highest ever fashion show - at 4,000 ft with 11 skydivers.

sursa: topix.com

Designerul Adrian Haiduc a intrat in Cartea Recordurilor


Designerul timisorean Adrian Haiduc a reusit sa intre in Cartea Recordurilor la categoria Prezentare de moda la cea mai mare inaltime . El impreuna cu 11 parasutisti care au sarit din avion au prezentat cea mai noua colectie de bijuterii Man s on Air , la Ghimbav (jud. Brasov).

sursa: stafeta.ro

foto: Robert Dohar

CEL, CEA, CELE MAI…NOUTATI DIN CARTEA RECORDURILOR – GUINNESS WORLD RECORDS


In martie 2010, un designer banatean Adrian Haiduc, a intrat in Cartea Recordurilor, cu cea mai mare înaltime de la care a fost lansata o colectie de bijuterii. Respectiv de la 1.300 de metri înaltime. 11 parasutisti, ce purtau coliere din colectia banateanului, s-au aruncat din avion. Trebuie precizat ca bijuteriile au ajuns la sol intacte.

sursa: news-market.com

Şi-a lansat bijuteriile din avion!



Cu bijuterii de 5.000 de euro agăţate de gât, 10 paraşutişti au sărit în gol de la 1.200 de metri

Adrian Haiduc, cunoscut ca şi primul designer român care confecţionează bijuterii pentru animale, şi-a lansat bijuteriile din avion. Nu e o metaforă, ci pur şi simplu a agăţat la gâtul a 12 paraşutişti coliere din corali şi perle, în timpul unui antrenament care a avut loc sâmbătă, la Aeroclubul de la Ghimbav. La eveniment au participat paraşutişti din lotul din naţional al României, dar şi instructori. Cel mai cunoscut dintre ei a fost Marius Duţă, paraşutistul care a fost aruncat din avion deasupra Lisabonei, de un terorist înarmat. Cu colierele la gât, aceştia s-au paraşutat dintr-un avion, de la 1.200 de metri şi au aterizat în siguranţă. Deşi costau între 200 şi 5.000 de euro, bijuteriile nu i-au fascinat pe paraşutişti, care au declarat că nu ar purta aşa ceva de bună voie. Unii dintre ei chiar s-au amuzat de comportamentul efeminat al designerului. Pentru acesta însă, important a fost atingerea scopului: a realizat un record mondial, aducând Braşovului încă o „perlă”, în deja lungul şirag al recordurilor „de carton”, alături de cel mai mare ghem de elastic, cel mai lung şnur de mărţişor, etc. În plus, colecţia sa de bijuterii „Man on air” şi-a atins astfel mediatizarea mult dorită. „Sunt foarte fericit ca sunt primul designer care a realizat o astfel de prezentare. Am realizat un record mondial”, ne-a declarat Adrian Haiduc. ,,Pietrele nu le-am luat dintr-un bazar, sunt pietre alese din Hawai. Pentru astfel de bijuterii nici nu poţi să foloseşti altceva decât materiale scumpe şi de calitate din ţara regină, Hawai”, a completat acesta. Pentru stabilirea acestui record mondial au fost folosiţi cei mai buni paraşutişti din ţară. Opt instructori de paraşutism şi doi componenţi ai lotului naţional, cu toţii au participat la acest eveniment. ,,Cu ajutorul Lui Dumnezeu am reuşit să ducem la bun sfârşit această tentativă de doborâre a unui record mondial. Sunt foarte fericit, este un lucru extraordinar”, a mai spus Adrian Haiduc.

sursa: bzb.ro

foto: Robert Dohar

Adrian Haiduc un nou record mondial!


Cunoscut mai ales pentru modul inedit în care îşi lansează colecţiile, nonconformistul designer Adrian Haiduc din Timisoara a reuşit să stabilească un record mondial. El a primit joi certificatul de omologare de la World Records Academy pentru „Cea mai mare înălţime de la care a fost lansată o colecţie de bijuterii”.
Prezentarea colecţiei „Man’s on air” a avut loc la nu mai puţin de 1.300 de metri. 11 paraşutişti s-au echipat corespunzător, au purtat colierele lui Haiduc la gât şi s-au aruncat, pe rând, dintr-un avion. Când au ajuns cu picioarele pe pământ, colierele erau intacte. Totul s-a întâmplat la Ghimbav, la 7 kilometri de Braşov, săptămâna trecută. Dintre cei 11 paraşutişti, trei sunt chiar membri ai Lotului Naţional de Paraşutism.
„Sunt foarte bucuros că sunt primul designer care reuşeşte o astfel de performanţă. Pentru această colecţie am folosit bijuterii făcute din perle, agate şi coral roşu şi negru”, a declarat Adrian Haiduc.
Cei 11 paraşutişti care l-au ajutat să aducă un nou record mondial în România au fost Adrian Buzan, Cristinel Popescu, Alexandru Nicolau, Marian Pena, Virgiliu Pena, Ramiro Nicolau, Ion Sacara, Cătălin Balaşcău, Tiberiu Fratica, Marius Duţă şi Steliana Popa.
„Sunt fericit că am reuşit să demonstrez din nou că Banatu-i fruncea”, ne-a mărturisit designerul din Timişoara. El mai are idei năstruşnice pentru viitor, dar momentan nu vrea să dezvăluie prea multe. „În ceea ce priveşte lansarea următoarei colecţii, vă dau un singur indiciu: apa”, a spus Haiduc, zâmbind. Lansarea următoarei colecţii va avea loc, cel mai probabil, peste două luni. Până atunci însă, Adrian Haiduc se pregăteşte de lansarea primului calendar cu bărbaţi nud realizat în România, care va avea loc săptămâna viitoare.


sursa: vestic.ro

foto: Robert Dohar

Ersten Kalender mit Männer-Aktfotos



Der Designer Adrian Haiduc wird in dieser Woche in Temeswar den ersten Kalender mit Männer-Aktfotos in Rumänien vorstellen. Die Stars des Frauenkalenders - Bodybuilder, Studenten, Club-Animateure, ein internationaler Schwimmchampion, ein Tänzer und ein Kick-Boxer tragen natürlich Schmuck von Haiduc.



Sursa: temeswar.diplo.de