10 iun. 2010

 Fite in pietre pretioase si semipretioase pentru 2011


Adrian Haiduc, controversatul designer român din Timişoara, care în acest an a intrat în Cartea Recordurilor cu lansarea unui „lanţ” de bijuterii din avion şi de la cea mai mare înălţime a plecat la studii în Phoenix-Arizona şi Hawai pentru specializare şi „profesionalizare” în lucrul cu diamantele.


Adrian Haiduc s-a specializat în coliere la Lukarol Hawai Education, din Statele Unite. După ce s-a pus la punct cu pietrele semipreţioase, timişoreanul a devenit singurul importator al perlelor de Hawai pentru Europa de sud-est. El, împreună cu soţia, a deschis şi primul magazin de perle din oraş, dar a dorit mai mult:. „În America e o regulă de aur. Nu poţi lua examenul până nu ştii să faci bijuterii. Acolo am învăţat cum se fac colierele, cerceii, brăţările, pandantivele şi diferite monturi”, a declarat Adrian Haiduc, care importă perle în numeroase oraşe din ţară.


În primele zile de studiu, Haiduc a descoperit… America. De data aceasta fiţele în pietre preţioase şi semipreţioase pentru 2011. „În Statele Unite ale Americii s-au dictat deja noile tendinţe în pietre preţioase şi semipreţioase pentru 2011.


Ceea ce aduce nou 2011 în bijuterii. este faptul că nu vom avea doar o singură piatră a anului, ci noua fiţă este ca în fiecare lună a lui 2011 să se poarte câte o piatra preţioasă sau semipreţioasă. Sunt foarte curios câte vedete din România, avide după tot ceea ce înseamnă fiţă, vor avea în colecţia lor o bijuterie care să conţină, în fiecare lună, aceste pietre preţioase şi semipreţioase. Cred ca aş putea să le număr pe degete...”, spune Haiduc.




Foto: Robert Dohar


Anul viitor vom purta în fiecare lună câte o piatră prețioasă, așa susțin marii designeri americani


Adrian Haiduc, singurul importator al perlelor de Hawai pentru Europa de sud-est și cel mai tare designer în coliere pentru animale din țară se află în aceste zile în SUA la un curs despre pietrele prețioase.


În această primăvară, Adrian Haiduc din Timișoara și-a deschis primul magazin de perle din oraş. Tânărul spune că în America a învăţat cum se fac colierele, cerceii, brăţările, pandantivele şi diferitele monturi.


În aceste zile, Haiduc se află în Arizona la un curs despre pietrele prețioase, de unde ne-a informat, în exclusivitate care sunt ultimele tendințe în materie de bijuterii.


“Am aflat noile tendințe în pietre prețioase și semiprețioase pentru anul 2011. Ceea ce aduce nou 2011 în bijuterii este că nu vom avea doar o singură piatră a anului. În fiecare lună a lui 2011 se va purta câte o piatră prețioasă sau semiprețioasă. Sunt foarte curios câte vedete din România, avide după tot ceea ce înseamnă fiță, vor avea în colecția lor o bijuterie care să conțină în fiecare lună, aceste pietre prețioase și semiprețioase. Cred că aș putea să le număr pe degete”, a mărturisit Adrian Haiduc.


Astfel, pentru luna decembrie 2010, perla va fi piatra specifică perioadei, în noiembrie se va purta turquoiseul, în octombrie diamnatul, în luna septembrie fița va fi smaraldul, amethystul în luna august, aquamarinul în iulie, în timp ce în iunie se va purta rubinul, în mai opalul iar în aprilie peridotul, garnetul în martie, safirul în februarie și topazul în luna ianuarie.