14 oct. 2010

PORTRET Adrian Haiduc creează bijuterii din pietre pentru toate gusturile


S-a apucat de creat bijuterii dintr-o joacă, în urmă cu zece ani, iar nimeni nu a crezut că va ajunge designer. Povestea lui Adrian începe în urmă cu exact zece ani, când din mâinile lui au ieşit primele coliere.

Profil:Născut: 11.10.1980,
TimişoaraStudii: Facultatea de Ştiinţe Economice
Familie: Căsătorit
Pasiuni: bijuteriile
Povestea lui Adrian începe în urmă cu exact zece ani, când din mâinile lui au ieşit primele coliere. Ce-i drept nu foarte sofisticate, însă pentru actualul designer erau la acea vreme adevărate capodopere.
„Prietenii apropiaţi nu mi-au dat nicio şansă. Nu m-au încurajat pentru că s-au gândit că nimeni nu va purta nişte bijuterii care nu sunt făcute din aur”, a mărturisit Adrian Haiduc. Joaca din adolescenţă s-a transformat treptat în jobul de zi cu zi, iar Adrian a reuşit să se facă cunoscut prin creaţiile lui originale şi excentrice. „Ador ceea ce fac şi nu e o pasiune tocmai uşoară. Mă dedic în totalitate bijuteriilor şi cred că am ales meseria care mă caracterizează cel mai bine”, a adăugat designerul.
Cel mai lung cercel din lume
Adrian Haiduc a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi creatori de bijuterii din România după ce a reuşit să intre chiar în Cartea Recordurilor cu o lansare de bijuterii la cea mai mare înălţime. „În prezent lucrez pentru cel mai lung cercel din lume, care va avea peste 100 de metri. Pe lângă acest record, anul viitor mi-am propus să mai dobor alte două”, a explicat designerul.
De-a lungul anilor, Haiduc a fost invitat la diverse emisiuni, a câştigat o sumedenie de premii, pentru ca astăzi să participe la diferite cursuri, în America. Din mâinile tânărului, care ieri a împlinit 30 de ani, au ieşit sute de bijuterii, una mai frumoasă ca alta, accesorii care au ajuns la gâtul multor femei importante din ţară. „Am avut comenzi pentru multe vedete, Cornelia Tihon, DJ Hara, Iuliana Matei, iar de curând am terminat un colier pentru Adrian Pescariu. Lucrez pentru oricine”, a punctat designerul.
Întrebări şi răspunsuri:
Pentru ce categorii de femei sunt bijuteriile tale?
Pot face orice pentru oricine, în funcţie de eveniment, ţinută şi mai ales în funcţie de personalitate.
La ce concept nou te-ai mai gândit?
Am început să dezvolt un nou concept pentru doamnele ce merg la un eveniment împreună cu căţelul. Accesorizez atât doamna, cât şi căţelul.
Un nou proiect pentru 2011?
Voi face o trecere de la componenţa pietrelor preţioase sau semipreţioase ce se găsesc în bijuteriile miresei, la mire, fie prin butoni şi ac de cravată, fie prin aplicaţii.
Foto: Denis Kapell