4 mar. 2010

Omul care aruncă bijuterii din avion


MODĂ. Creatorul de bijuterii Adrian Haiduc a stabilit un record mondial cu cea mai mare lansare în aer a unei colecţii.

Designerul de bijuterii Adrian Haiduc, din Timişoara, a intrat, la 1 martie, în World Records Academy, principala autoritate la nivel mondial în certificarea recordurilor.

Recordul pentru „cea mai mare lansare (în aer) a unei colecţii de bijuterii” a fost doborât, pe 20 februarie, pe aerodrumul de la Ghimbav, judeţul Braşov. Designerul de 29 de ani şi-a prezentat colecţia de bijuterii din perle şi corali de Hawaii, „Man’s on air”, la gâtul a opt instructori paraşutişti profesionişti şi a trei componenţi ai lotului naţional de paraşutism, care au sărit de la 1.300 de metri altitudine, dintr-un avion Antonov An-2.

„Sunt foarte bucuros că sunt primul designer care reuşeşte o astfel de performanţă. Partea frumoasă e că nu am doborât un record, căci acest record nu a existat. Am creat un record care poate fi doborât de alţii”, spune Adrian Haiduc. Pentru această colecţie a folosit bijuterii făcute din perle, agate şi coral roşu şi negru.

Bijuterii pentru animale


După ce s-a lansat în afaceri cu bijuterii din perle de cultură hawaiiene, Haiduc a devenit, anul trecut, per soană publică. El a început să facă bijuterii pentru animalele de companie ale vedetelor, iar pentru această primăvară a produs un calendar în care apar exclusiv bărbaţi nud, care-i poartă creaţiile.

„Creez orice bijuterii care pot pune în valoare omul sau animalul său de companie. Sunt cunoscut ca designer de bijuterii pentru patrupede, îmi iubesc munca şi cred că prin creaţiile mele pot înnobila animăluţul. Am o sensibilitate aparte în a crea bijuterii pentru animăluţe. Pe de altă parte, consider că bărbatul e cel mai bun accesoriu pe care îl are femeia, iar pentru că am vrut să demonstrez acest lucru am creat calendarul cu nuduri masculine. Femeile se pot dezbrăca atât de uşor, a fost o provocare pentru mine să-i determin pe protagonişti să se dezbrace”, declară Adrian Haiduc.


sursa: evz.ro

Foto: Dennis Kappel

A primit atestat pentru un record mondial

Designerul timişorean Adrian Haiduc a intrat în posesia diplomei prin care i-a fost atestat recordul mondial pentru lansarea la cea mai mare înăţime a unei colecţii de bijuterii.

„Nu am cuvinte. Azi dimineaţă a sosit diploma prin curierat. E o bucurie fantastică să îmi văd numele pe un asemenea certificat. Înseamnă că munca mea a fost răspălătită aşa cum se cuvine”, a declarat Adrian Haiduc.

Lansarea colecţiei „Men’s on Air”, omologată de World Records Academy, a fost făcută săptămâna trecută de 11 paraşutişti profesionişti, care au sărit dintr-un avion, cu colierele la gât. „Am avut ceva emoţii în momentul lansării colecţiei, mai ales când am văzut condiţiile meteo. Pentru această colecţie am folosit bijuterii din perle, agate şi coral roşu şi negru”, a declarat Haiduc.

Urmează record în apă

Designerul pregăteşte un nou record mondial. „Pot să vă spun doar atât. După aer vine apa. Recordul mondial va fi doborât la o lansare în apă. Deja am început să lucrez la noua colecţie”, a mai afirmat Haiduc.

sursa: adevarul.ro

Record mondial oficial pentru designerul Adrian Haiduc


Inceputul lunii martie i-a adus lui Adrian Haiduc din partea World Records Academy, confirmarea faptului ca a reusit sa stabileasca un nou record mondial.

Recordul pentru „lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colecţii de bijuterii” a fost inregistrat pe 20 februarie la Ghimbav, in judeţul Braşov. Designerul de 29 de ani şi-a prezentat colecţia de bijuterii din perle şi corali de Hawaii, „Man’s on air”, la gâtul a opt instructori paraşutişti profesionişti şi a trei componenţi ai lotului naţional de paraşutism: Buzan Adrian, Popescu Cristinel, Nicolau Alexandru, Pena Marian, Pena Virgiliu, Nicolau Ramiro, Sacara Ion, Balascau Catalin, Fratica Tiberiu, Duta Marius si Popa Steliana. Acestia l-au ajutat pe designer sa isi concretizeze visul de a intra in Cartea Recordurilor, acceptand sa sară de la 1.300 de metri altitudine, dintr-un avion Antonov An-2.

„Sunt foarte fericit că sunt primul designer care reuşeşte o astfel de performanţă. Partea frumoasă e că nu am doborât un record, căci acest record nu a existat. Am creat un record care poate fi doborât de alţii”, spune Adrian Haiduc. “Pentru această colecţie am folosit bijuterii făcute din perle, agate şi coral roşu şi negru”, a completat designerul.

Asa cum ne-a obisnuit, Adrian Haiduc reuseste sa materializeze tot ce isi propune, asa ca, probabil nu va dura mult timp pana va inregistra un alt record mondial.

sursa: emulte.ro

Designerul Adrian Haiduc a intrat în Cartea Recordurilor


Designerul timişorean Adrian Haiduc a reuşit să intre în Cartea Recordurilor la categoria “Prezentare de modă la cea mai mare înălţime”.

El împreună cu 11 paraşutişti care au sărit din avion au prezentat cea mai nouă colecţie de bijuterii “Man’s on Air”, la Ghimbav (jud. Braşov).

sursa: libertatea.ro

Timişorean intrat în cartea recordurilor cu lansarea unei colecţii la cea mai mare altitudine


World Records Academy a omologat recordul controversatului designer timişorean Adrian Haiduc, care a lansat la Braşov o colecţie de bijuterii cu ajutorul paraşutiştilor.

Designerul timişorean Adrian Haiduc a intrat oficial în cartea recordurilor, pentru lansarea la cea mai mare altitudine a unei colecţii de bijuterii. Evenimentul, care a avut loc la Braşov, în urmă cu o săptămână, a fost omologat de World Records Academy, care a publicat un articol pe site-ul lor oficial. „Azi noapte am văzut pe siteul lor oficial. Nici acum nu îmi vine să cred. Este o onoare pentru mine ca şi timişorean să transform vorba că Banatu-i fruncea ţării, în Banatu-i fruncea mapamondul”, ne-a declarat Adrian Haiduc.

Paraşutiştii au devenit modele

Lansarea colecţiei „Men’s on Air” de la Braşov a fost făcută de 11 paraşutişti profesionişti, care au sărit dintr-un avion AN2, cu colierele la gât. “Am avut ceva emoţii în momentul lansării colecţiei, mai ales când am văzut condiţiile meteo care nu erau favorabile. Pentru această colecţie am folosit bijuterii făcute din perle, agate şi coral roşu şi negru”, a declarat Adrian Haiduc pentru siteul www.worldrecordsacademy.org.

sursa: adevarul.ro