3 apr. 2010

Paste Fericit

Cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale va urez Paste Fericit!

Radio Nadlac a fost de Pasti la copiii nevoiasi


„Numai impreuna vom reusi!” a fost sloganul prin care Echipa Radio Nadlac a pregătit acţiunile care aveau ca obiectiv final vizitarea unora dintre familiile nevoiaşe din oraşul nostru şi a copiilor săraci, oferindu-le în preajma Sărbătorilor Pascale cadouri constând în îmbrăcăminte, dulciuri şi alimente necesare pregătirii mesei de Paşti.
Pentru Echipa RADIO NĂDLAC a început să devină un obicei frumos ca de fiecare sărbătoare, să treacă pe la o parte dintre familiile nevoiaşe şi să încerce să aducă o fărâmă de bucurie copilaşilor care au o singură vină – aceea că s-au născut în familii sărace, fără venituri şi cu părinţi care nu au un loc de muncă şi nici bani pentru a putea pune pe masă ceva bunătăţi de fiecare dată când vine o sărbătoare religioasă.
Demersurile începute de Echipa Radio Nădlac au fost făcute din timp, pentru a aduna o sumă de bani din care să cumpere tot ce se poate şi să ducă daruri de Paşti celor năpăstuiţi. Fiecare dintre membrii echipei a contribuit cu ceeace a putut, cu – bani, îmbrăcăminte, jucării, dulciuri, alimente etc. – care apoi au fost duse celor 7 familii sărace.
„Am apelat prin mai multe mijloace de comunicare la diferiţi sponsori sau oameni cu posibilităţi ca să ajute cu tot ce pot aceste familii şi să poată oferi ce pot şi cât pot pentru a contribui astfel la aducerea unei fărâme de bucurie şi un “strop” de fericire şi în casele acestor familii mai sărace.
Şi iată că Echipei Radio Nădlac i s-au alăturat foarte mulţi ascultători, locuitori ai oraşului Nădlac şi din străinătate care, fiecare a dat din puţinul lui pentru a-i vedea fericiţi şi pe cei săraci, s-a strâns suma de 900 RON, alimente, îmbrăcăminte şi jucării care în final au ajuns la 7 familii, acestea bucurându-se că la ei deja a ajuns „iepuraşul”. Gestul lor a fost foarte frumos şi onorant, lucru pentru care Echipa Radio Nădlac le mulţumeşte.
Pe lângă tot ce am reuşit să strângem de la oamenii cu suflet, trebuie să vă spunem că au fost vândute prin licitaţie pe INTERNET şi cele două coliere oferite de designerul ADRIAN HAIDUC pentru copii săraci din Nădlac, şi pentru care îi mulţumim mult prietenului nostru, designerul Adrian Haiduc.
Echipa Radio Nădlac este hotărâtă să continue acest gest frumos în preajma fiecărei Sărbători astfel încât prin sloganul “NUMAI ÎMPREUNĂ VOM REUŞI” să aducem puţină bucurie unor copii care ştim că ne aşteaptă cu drag şi cu multă nerăbdare!
Mulţumim tuturor celor care au fost alături de Echipa RADIO NĂDLAC şi au sprijinit-o în acest frumos şi creştinesc gest care de acum se va permanentiza şi va fi unul dintre obiectivele principale ale noastre, acela de a aduce puţină bucurie în casele unor oameni nevoiaşi.”, ne-au declarat cei din echipa Radio Nadlac.

sursa: newstimisoara.ro

PORTRET / Adrian Haiduc, designer de bijuterii pentru animale


Excentricul timişorean a uimit la Fashion Festival, cu prezentarea de coliere pentru căţei şi pisici. Este primul designer de accesorii pentru animale din ţară.

PROFIL
Născut. 11.10.1980. Timişoara
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Informatică.
Experienţă. Designer de bijuterii de un an şi jumătate
Familie. Căsătorit cu Isabel.

Adrian Haiduc s-a specializat în coliere la Lukarol Hawai Education, din Statele Unite. După ce s-a pus la punct cu pietrele semipreţioase, timişoreanul a devenit singurul importator al perlelor de Hawai pentru Europa de sud-est. În această primăvară a deschis şi primul magazin de perle din oraş. Acesta şi-a dorit însă mai mult. „În America e o regulă de aur. Nu poţi lua examenul până nu ştii să faci bijuterii. Acolo am învăţat cum se fac colierele, cerceii, brăţările, pandantivele şi diferite monturi”, a declarat Adrian Haiduc, care importă perle în numeroase oraşe din ţară.
Prima colecţie Adrian Style a uimit lumea fashionului din ţară. Haiduc este primul designer din România care a lansat o colecţie de coliere pentru animale de companie. Acesta şi-a prezentat colecţia în cadrul evenimentului Timişoara Fashion Festival. „Nimic nu e mai frumos decât să fii primul designer român care face bijuterii pentru câini şi pisici”, a declarat Adrian Haiduc.

Accesorizează animalele vedetelor
Adrian Haiduc a avut nevoie de un imbold pentru a se lansa în confecţionarea de bijuterii pentru animale de casă. „Nu am avut curaj să mă lansez. M-am întrebat cine o să cumpere aşa ceva. Am văzut o zgardă cu swarovsky, pe care nu am considerat-o o bijuterie. Ştiam că pot face mai mult de atât”, a mai spus Haiduc. Acesta a fost împins de două prietene din lumea showbizului bucureştean, DJ Hara, singura femeie din ţară care mixează topless, şi vedeta Playboy, Iuliana Matei. Astfel, primele lucrări au fost făcute pentru animalele acestora.
„Într-o singură noapte am făcut 13 modele. Inspiraţia mi-a venit pe melodia Agadio, de Lara Fabian. Acum am peste 50 de modele pentru câini şi pisici”, a mai spus designerul bănăţean.

Susţinut de iepuraşi
DJ Hara şi Iuliana Matei, alături de un alt „iepuraş”, Diana Lăzureanu, au acceptat să vină să prezinte, pe gratis, bijuteriile pentru animale, la Timişoara Fashion Festival. „Pe lângă cele trei am mai făcut o lucrare pentru Daniela Gyorfi, dar şi pentru alte câteva vedete care nu vor să li se facă reclamă. O timişoreancă, designer în amenajări interioare, m-a rugat să fac un accesoriu pentru papagalul ei, Marele Alexandru”, a mai spus Adrian Haiduc. Acesta a primit o comandă să realizeze un accesoriu de la un proprietar de broască ţestoasă. De la 1 decembrie, colierele pentru câini şi pisici se pot găsi şi în pet-shop-uri.


Întrebări şi răspunsuri

Cât costă bijuteriile pentru animale?
Un colier costă între 400 şi 500 de euro, însă preţurile pot urca mult mai mult, în funcţie de complexitate şi pietrele folosite. Perlele şi pietrele semipreţioase sunt montate pe lanţuri de argint, pentru că sunt cele mai potrivite pentru căţei. Aurul este mai fragil. Avem coliere din sidef albastru, perle baston, frunze de sidef, agath.

Ce fel de oameni comandă coliere pentru animale?
Sunt două feluri de clienţi. Prima categorie e reprezentată de oamenii singuri. Stăpânele animalelor investesc mai mulţi bani pentru câini, decât pentru ele. A doua categorie este cea a vedetelor, a persoanelor din show-biz. La ei, totul este fiţă.

Care sunt tendinţele pentru 2010?
Anul viitor se vor purta pietrele semipreţioase. Maxim 50 la sută trebuie să fie perle. Predomină agathele. Iubesc jocul de agathe, citrine, iasp, garnet şi cuarţ clasic, afumat şi roz.



Ce-i place
„Sunt un colecţionar de vinuri vechi. În colecţia mea se află un vin Santorini, care era preferatul papei Ioan Paul al II-a, un vin din domeniile ruseşti, vinuri din 1924. Am şi un vin din 1980, anul în care m-am născut”, a declarat Adrian Haiduc.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să fiu minţit. Se întâmplă des, dar pentru că sunt diplomat îi las să îşi facă jocul. Nu îmi place să zbor cu avionul. Am avut un record de 29 de ore, când am fost la Honolulu”, a spus Haiuduc.

sursa: adevarul.ro

Manechinele nu se simt amenintate de gaste! Ci doar muscate...


Dupa ce a afirmat ca va inlocui modelele din prezentarile sale de moda cu niste gaste, manechinele ii sar in cap lui Adrian Haiduc. Vedetele Playboy, Iuliana Matei si Ramona Lazura, care i-au purtat creatiile excentricului designer, dar si Anka Staar, tanara timisoreanca de care s-a luat Haiduc au raspuns provocarii. Nastrusnica idee i-a placut atat de mult Iulianei Matei care a deschis prezentarea de la Timisoara din Clubul Noname incat a cerut infierea a doi puisori de gasca de la Adrian Haiduc, insa gandindu-se mai bine ca stie cu ce se mananca modellingul a spus ca se va pune cat de curand pe clocit. Nu va ganditi ca va cloci ea ci, isi va cumpara o clocitoare sa scoata cat mai multi puiuti. Contactata telefonic, Iuliana a declarat: "De ce sa nu am si eu agentia mea de modele? La 3 sapamani pot scoate in jur de 45 de pui si nu doar gaste, iar la venirea in Bucuresti ii pot oferi eu lui Haiduc modelele. Am cu ce ma lauda, sa stie toata tara", a marturisit vedeta Playboy.
Anka Starr, tanara care si-a deschis o agentie de modele ce-i poarta numele ii propune lui Haiduc o colaborare, spunand despre modelele sale ca nu sunt ca altele. "Haiduc este bun in ceea ce face, coregrafiile lui sunt extraordinar de grele, ca doar i-am prezentat si eu intr-o colectie. Daca e asa tare, ar putea sa ajute si el oamenii la inceput de drum, ca si el a pornit de jos. Usa agentiei mele este deschisa pentru el, daca nu e prea mandru ca sa-mi calce pragul, ne-a declarat Anka Starr.
Ideea lui Haiduc o cam lasa rece pe vedeta Playboy Ramona Lazuran. "Ca si imagine a designerului, nu pot sa il condamn pentru ca a ales sa isi prezinte o noua colectie cu niste gaste. Nu stiu daca ar trebui sa ma simt speriata, ca as putea sa imi pierd dreptul de imagine a designerului. Curiozitatea mea ar fi urmatoarea? Cum ar arata un pictorial nud eu impreuna cu o gasca jumulita, sau eu cu 5 gascani", crede Ramona Lazuran.

sursa: newstimisoara.ro

De la fani adunate partea IV