3 mar. 2011

SUA: Doi designeri români au realizat “Cel mai Lung Mărţişor din Lume”

Mirela Harris şi Adrian Haiduc, doi designeri români, au realizat “Cel Mai Lung Mărţişor din Lume”, 584,6 metri, care a fost omologat de World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale).

Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă.

Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale, scrie Agerpres.

Presa locală americană a consemnat faptul că anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa "Men's on Air' a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: "Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor '60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor '70 - prin utilizarea penelor'.

"În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite", a mai spus Haiduc.

Mirela Harris, 'partea feminină' în acest record, a declarat: "Pentru că am părăsit România de mulţi ani, încerc întotdeauna să realizez câte ceva care să creeze o legătură cu familia de acolo."

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, Statele Unite ale Americii, este cea mai mare organizaţie care omologhează recorduri mondiale, menţinând cea mai mare bază de date online cu prezentări detaliate pentru fiecare record.

Sursa: adevarul Italy

Record Mondial! Cel mai lung mărţişor, creat de doi români.

Designerii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung mărţişor din lume, care măsoară 584,6 metri.

Record Mondial! Cel mai lung mărţişor, creat de doi români


Mărţişorul cântăreşte peste 10 kilograme, este făcut din perle, coral roşu, agate, jad, cristal, sticlă, toată puse pe un şirag din dantelă şi din pene de păun şi de struţ.


'Dorinţa noastră a fost să exprimăm în creaţia noastră stilul anilor 60 şi 70. În România, 1 martie este considerată sărbătoarea primăverii, iar mărţişorul este oferit pentru a aduce noroc. Am vrut să aduc tradiţia românească în ţara mea adoptivă, SUA', a declarat Haiduc, conformRealitatea TV.

Record Mondial: Cel mai lung mărţişor, realizat de doi designeri români


Stiri Satu Mare Contact
WEBCAM TV LIVE CHAT LIVE
CAUTA
HomeStiriPoliticaSportProgramEmisiuniEvenimente FilmateFunPublicitateECHIPA TV1
Fun :)
BINE ATI VENIT PE www.tv1satumare.ro ANGAJAM FARMACIST PENTRU FARMACIE COMUNITARA IN BAIA MARE. PACHET SALARIAL ATRACTIV CE INCLUDE SI POSIBILITATI DE CAZARE. PENTRU DETALII SI PROGRAMAREA UNUI INTERVIU SUNATI LA NR. TEL 0752 138.418.

Record Mondial: Cel mai lung mărţişor, realizat de doi designeri români

Miercuri, 02 Martie 2011

Designerii de bijuterii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial. Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui mărţişor perle, coral roşu, agate, jad, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun. Adrian Haiduc nu este la prima aventură de acest tip. El este deţinătorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Astfel, anul trecut, el şi-a lansat colecţia de bijuterii dintr-un avion, de unde paraşutiştii care îi purtau creaţiile au sărit simultan, de la aproape 1.200 de metri. "Dorinţa noastră a fost să exprimăm în creaţiile noastre tendinţele anilor 1960, reprezentate de dantelă, şi 1970, prin intermediul penelor", a spus Haiduc. Acesta a mai explicat că 1 Martie simbolizează în ţara sa natală sosirea primăverii, iar mărţişorul este oferit pentru a aduce noroc. "Am vrut să combin arta românească cu tradiţia, pentru a aduce această tradiţie în ţara mea adoptivă, SUA", a mai spus acesta. "Pentru că am părăsit România de atâţia ani, întotdeauna încerc să fac ceva care să mă lege de familia de acolo", a spus Mirela Harris, care a adăugat că, de câţiva ani, realizează mărţişoare pe care le oferă membrilor comunităţii româneşti, dar şi noilor prieteni. Recordul a fost validat luni, când a mai fost depăşit recordul pentru cea mai scumpă bucată de pâine - un sandviş prăjit vândut pentru 28.000 de dolari pe Ebay. Proprietarul, Diane Duyser din Miami (SUA), era pe punctul de a muşca din sandviş, când a remarcat că el conţinea imaginea fecioarei Maria. L-a băgat într-o folie de plastic pentru a-l sigila, l-a păstrat 10 ani, după care l-a vândut Goldenpalace.com, un cazinou online canadian.

Sursa: TV 1 Satu Mare

Cel mai lung mărţişor din lume, creat de doi români, a intrat în Cartea Recordurilor

Designerii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung mărţişor din lume: 584,6 metri.

CEL MAI LUNG MARTISOR DIN LUME

Doi romani din SUA au realizat cel mai lung martisor din lume

Cel mai lung martisor din lume a fost realizat in orasul american Glendale din statul Arizona.
Astfel, designerii romani Mirela Harris si Adrian Haiduc au intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai lung martisor din lume, de 584,6 metri, au anuntat reprezentantii Academiei Recordurilor Mondiale.

Martisorul, prezentat la masuratoarea oficiala de manechinul roman Alexandra Benta, a fost realizat din coral rosu, jad, agat, perle si cristale, montate pe pene de strut, de paun si dantela.

Adrian Haiduc a mai realizat, anul trecut, un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colectii de
bijuterii.
Colectia sa "Men's on Air" a fost lansata anul in 2010 deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 parasutisti care s-au lansat din avion purtand bijuteriile designerului roman.
"Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatia noastra stilul anilor 60 si 70. In Romania, 1 martie este considerata sarbatoarea primaverii, iar martisorul este oferit pentru a aduce noroc. Am vrut sa aduc traditiile romanesti si in Statele Unite", a punctat creatorul martisorului giant.

Sursa: romani uk

Cel mai lung mărţişor din lume, opera a doi români din SUA

Cel mai lung mărţişor din lume, opera a doi români din SUA

Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă. Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona.

Românul Adrian Haiduc a mai realizat un record anul trecut, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa ‘Men’s on Air’ a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

“Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor ’60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor ’70 – prin utilizarea penelor. În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite”, a declarat Haiduc.

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, este cea mai mare organizaţie care omologhează recorduri mondiale.

În ultimii ani, au fost omologate aproximativ 60 de recorduri mondiale româneşti. Printre cele mai populare au fost cel realizat de micuţa Cleopatra Stratan (Cea mai de succes tânără interpretă), Cei mai de succes antrenori (Mariana Bitang şi Octavian Belu), Cea mai mare clădire administrativă (Palatul Parlamentului), Cei mai înalţi pantofi (realizaţi de designerul Mihai Albu) şi Cel mai lung şir de pizza.

Sursa: blog noua dreapta

Cartea Recordurilor a notat Cel mai Lung Mărţişor din Lume realizat de doi romani

Martisorul a intrat in prestigioasa Carte a Recordurilor

Martisorul romanesc a depasit granitele romanesti, a colindat Europa, a trevarsat oceanul si a ajuns tocmai in Statele Unite Ale Americii prin intermediul a doi designeri români: Mirela Harris şi Adrian Haiduc. Acestia au gasit modalitatea perfecta de a intra in Cartea Recordurilor lucrand si finalizand cal mai lung martisori din lume. Academia Recordurilor Mondiale a anunţat pe site-ul oficial omologarea Celui Mai Lung Mărţişor din Lume, realizat de cei doi români.

Cel mai lung martisor din lume, in Cartea Recordurilor - VIDEO


Doi romani au creat cel mai lung martisor din lume. Acesta masoara 585 de metri si a intrat, ieri, in Cartea Recordurilor. Martisorul este confectionat din perle, coral rosu, agate, jad, cristal, sticla, toata puse pe un sirag din dantela si din pene de paun si de strut.

"Dorinta noastra a fost sa exprimam stilul anilor 60 si 70. In Romania, 1 martie este considerata sarbatoarea primaverii, martisorul este oferit pentru a aduce noroc, iar noi vrem sa ducem aceasta traditie cat mai departe", a declarat unul dintre designeri.

Sursa: City fm

Cel mai lung martisor a fost realizat de doi romani

Cel mai lung martisor din lume, intrat acum si in Cartea Recordurilor, a fost realizat in SUA de catre doi romani, designeri de bijuterii. Apropo.ro

Doi romania au creat cel mai lung martisor din lume

cel mai lung martisor din lume cartea recordurilor martisor record designeri Mirela Harris Adrian Haiduc
Desinerii romani Mirela Harris si Adrian Haiduc au intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai lung martisor din lume: 584,6 metri.

Martisorul este facut din perle, coral rosu, agate, jad, cristal, sticla, toata puse pe un sirag din dantela si din pene de paun si de strut.

Adrian Haiduc detine recordul mondial si pentru “cea mai inalta lansare a unei colectii de bijuterii”.

“Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatia noastra stilul anilor 60 si 70. In Romania, 1 martie este considerata sarbatoarea primaverii, iar martisorul este oferit pentru a aduce noroc.

Am vrut sa aduc traditia romaneasca in tara mea adoptiva, SUA”, a declarat Haiduc.

Sursa: Romania international


Martisor romanesc de Cartea Recordurilor

Martisor romanesc de Cartea Recordurilor

Mirela Harris si Adrian Haiduc. Ei sunt romanii care tocmai si-au inregistrat in Cartea Recordurilor cel mai lung martisor din lume. Are nu mai putin de 584,6 metri si este colorat ca o primavara.



Pentru realizarea lui, cei doi designeri au folosit nenumarate perle, coral rosu, agate, jad, cristale, margele de sticla, scoici, dantela, toate puse pe pene de strut si paun.
„Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatia noastra stilul anilor 60 si 70. In Romania, 1 martie este considerata sarbatoarea primaverii, iar martisorul este oferit pentru a aduce noroc. Am vrut sa aduc traditia romaneasca in tara mea adoptiva, SUA", a declarat Adrian Haiduc.
Aparitia numelui sau in celebra Carte a Recordurilor nu este insa o premiera. Adrian Haiduc este detinatorul recordului pentru lansarea unei colectii de bijuterii la cea mai mare inaltime. In 2010, bijuteriile sale au fost lansate intr-un avion, la aproape 1.200 de metri.
"Intotdeauna incerc sa fac lucruri care ma leaga de familia mea de acasa, intrucat am parasit Romania acum foarte multi ani. La inceputul fiecarei primaveri, lucrez aceste martisoare pe care le ofer comunitatii romanesti si prietenilor noi de aici", spune Mirela Harris.
Recordul celor doi designeri romani a fost validat luni, odata cu includerea in Cartea Recordurilor a celei mai scumpe bucate de paine, un sandvis prajit care s-a vandut pe Ebay pentru suma de 28.000 de dolari.
Sursa: manager.ro

Cartea Recordurilor : Cel mai lung mărţişor din lume, creat de doi români

Cartea Recordurilor : Cel mai lung mărţişor din lume, creat de doi români
SCRIS DE -
MIERCURI, 02 MARTIE 2011 10:57
martisorDesignerii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung mărţişor din lume: 584,6 metri.

Mărţişorul este făcut din perle, coral roşu, agate, jad, cristal, sticlă, toată puse pe un şirag din dantelă şi din pene de păun şi de struţ.

Adrian Haiduc deţine recordul mondial şi pentru "cea mai înaltă lansare a unei colecţii de bijuterii".

"Dorinţa noastră a fost să exprimăm în creaţia noastră stilul anilor 60 şi 70. În România, 1 martie este considerată sărbătoarea primăverii, iar mărţişorul este oferit pentru a aduce noroc. Am vrut să aduc tradiţia românească în ţara mea adoptivă, SUA", a declarat Haiduc.

"Întotdeauna încerc să fac lucruri care mă leagă de familia mea de acasă, întrucât am părăsit România acum foarte mulţi ani. La începutul fiecărei primăveri, lucrez aceste mărţişoare pe care le ofer comunităţii româneşti şi prietenilor noi de aici", a povestit Mirela Harris.

FOTO: pinkyadrian, flickr.com

Sursa: Telegraful de Prahova

MARE SUCCES, ADRIAN HAIDUC DIN NOU ÎN CARTEA RECORDURILOR!

MARE SUCCES, ADRIAN HAIDUC DIN NOU ÎN CARTEA RECORDURILOR!

Designerul ADRIAN HAIDUC plecat din mai anul trecut în Arizona nu a stat degeaba ci pe lângă studiile efectuate, a şi lucrat intens iar acum a adus pentru Arizona şi SUA o mare recunoaştere mondială validată luni de World Records Academy

El a venit şi a prezentat cel mai lung mărţişor din lume care are 584,9 de metri, 10 kilograme şi este confecţionat din sidef, perle, coral roşu, agat, jad, cristale, perle de sticlă, toate asociate cu pene de struţ şi păun, cusute pe dantelă, mărţişor care este o adevărată bijuterie şi cu care Adrian Haiduc a reuşit un nou record mondial, numele lui fiind înscris pentru a doua oară în CARTEA RECORDURILOR.

De data aceasta tânărul designer de bijuterii a lucrat împreună cu designerul MIRELA HARRIS pentru pregătirea şi lansarea celui mai lung mărţişor din lume, un proiect ce a etichetat Arizona în Cartea Recordurilor. Designerul român Adrian Haiduc, împreună cu Mirela Harris sunt ambasadorii culturali ai României în America cu acest nou succes cu care ADRIAN HAIDUC a intrat din nou în Cartea Recordurilor.

SĂ NE BUCURĂM CU TOŢII DE MARELE SUCCES A LUI ADRIAN HAIDUC CARE ESTE ÎNSCRIS DIN NOU ÎN CARTEA RECORDURILOR!

Bijuteria care i-a adus noroc poartă numele ”MARIA”, această nouă înregistrare a unui record mondial fiind făcută de către Haiduc în memoria bunicii sale.

Pentru realizarea celui mai lung mărţişor din lume, Adrian Haiduc a folosit peste 10 kilograme de pietre, care au cântărit destul de greu pe pieptul fotomodelului ALEXANDRA BENTA, noua muză a designerului, deja supranumită de presă ca „blonda lui Haiduc”.

Mulţi se întreabă: „Oare de unde vine inspiraţia şi de ce ADRIAN HAIDUC reuşeşte să aibă atâtea succese care îl fac să intre în CARTEA RECORDURILOR?” Răspunsul este foarte simplu: „ADRIAN HAIDUC, chiar dacă este un designer excentric, el, aşa cum spunea „….. eu nu caut să dobor recorduri mondiale ci creez recorduri mondiale pe care să le doboare alţii”, iată de unde vine succesul lui, din muncă, muncă şi iar muncă……. ”

Iată aşadar, o noua mândrie pentru ROMÂNIA, pentru TIMIŞOARA, dar şi pentru RADIO NADLAC care se poate mândri cu faptul că ADRIAN HAIDUC nu este doar un mare şi recunoscut designer intrat de două ori în CARTE RECORDURILOR, ci şi un MODERATOR care face cinste şi postului de radio online - RADIO NADLAC - care l-a şi consacrat în acesta frumoasă postură de a face emisiuni minunate de divertisment.

FELICITĂRI ADRIAN HAIDUC!

Gheorghe SUCIU

Romania, in Cartea Recordurilor cu cel mai lung martisor din lume

Romania, in Cartea Recordurilor cu cel mai lung martisor din lume

Martisorul designerilor romani are peste 580 de metri lungime

Designerii de bijuterii romani Mirela Harris si Adrian Haiduc au creat cel mai lung martisor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.

Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui martisor perle, coral rosu, agate, jad, cristale, margele de sticla, scoici, dantela, puse pe pene de strut si paun. Adrian Haiduc nu este la prima aventura de acest tip. El este detinatorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colectii de bijuterii. Astfel, anul trecut, el si-a lansat colectia de bijuterii dintr-un avion, de unde parasutistii care ii purtau creatiile au sarit simultan, de la aproape 1.200 de metri. "Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatiile noastre tendintele anilor 1960, reprezentate de dantela, si 1970, prin intermediul penelor", a spus Haiduc. Acesta a mai explicat ca 1 Martie simbolizeaza in tara sa natala sosirea primaverii, iar martisorul este oferit pentru a aduce noroc. "Am vrut sa combin arta romaneasca cu traditia, pentru a aduce aceasta traditie in tara mea adoptiva, SUA", a mai spus acesta. "Pentru ca am parasit Romania de atatia ani, intotdeauna incerc sa fac ceva care sa ma lege de familia de acolo", a spus Mirela Harris, care a adaugat ca, de cativa ani, realizeaza martisoare pe care le ofera membrilor comunitatii romanesti, dar si noilor prieteni.

Sursa: obiectiv de vaslui

Cel mai lung martisor din lume, creat de doi romani! Vezi cum arata podoaba - FOTO

National/International

Cel mai lung martisor din lume, creat de doi romani! Vezi cum arata podoaba - FOTO



Mirela Harris si Adrian Haiduc au intrat inCartea Recordurilor pentru ca au confectionatcel mai lung martisor din lume. Podoaba masoara nu mai putin de 584,6 metri.


Martisorul este realizat din perle, coral rosu, agate, jad, cristal, sticla, care au fost asezate pe un sirag din dantela si din pene de paun si de strut.

"Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatia noastra stilul anilor 60 si 70. In Romania, 1 martie este considerata sarbatoarea primaverii, iar martisorul este oferit pentru a aduce noroc. Am vrut sa aduc traditia româneasca in tara mea adoptiva, SUA", a declarat Haiduc, citat de realitatea.net.

"Intotdeauna incerc sa fac lucruri care ma leaga de familia mea de acasa, intrucat am parasit Romaniaacum foarte multi ani. La inceputul fiecarei primaveri, lucrez aceste martisoare pe care le ofer comunitatiiromanesti si prietenilor noi de aici", a spus si Mirela Harris.

Adrian Haiduc este si detinatorul recordului mondial pentru "Cea mai inalta lansare a unei colectii de bijuterii".

Cei doi sunt designeri si s-au stabilit in Arizona, USA.


Sursa: stiri de cluj

Citadela primăverii

Citadela primăverii

Primăvara. Atîta putere!
La vamă nici acte nu-ţi cere.

Primăvara - tandră, parfumată
Mai de toți e deocheată.
Se amestecă culoare
Ca să valideze-n soare
Rîuri noi de purpură.


Mirela Harris şi Adrian Haiduc, doi designeri de bijuterii au creat cel mai lung mărţişor din lume. World Records Academy a numărat aproximativ 584,6 metri și nu au avut altceva de făcut decît să-l valideze.
Nu este un mărțișor oarecare pentru că este făcut din perle, coral roşu, agate, jad, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun. Adică este o adevărată bijuterie.


Eu mai adaug un braț de frezii...






Și zic...
Să aveți o primăvară frumoasă!

Sursa: blog Irina Ionescu

Cel mai lung martisor din lume, creat de doi romani, a intrat in Cartea Recordurilor

Marti, 01 Martie 2011 | Monden
Cel mai lung martisor din lume, creat de doi romani, a intrat in Cartea Recordurilor VEZI FOTO

Designerii romani Mirela Harris si Adrian Haiduc au intrat in Cartea Recordurilor cu cel mai lung martisor din lume: 584,6 metri.Martisorul este facut din perle, coral rosu, agate, jad, cristal, sticla, toata puse pe un sirag din dantela si din pene de paun si de strut.Adrian Haiduc detine recordul mondial si pentru "cea mai inalta lansare a unei colectii de bijuterii"."Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatia noastra stilul anilor 60 si 70.



Sursa: livenews.ro

Record World Records Academy: Cel mai lung martisor, realizat de doi designeri romani

Designerii de bijuterii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui mărţişor perle, coral roşu, agate, jad, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun.Adrian Haiduc nu este la prima aventură de acest tip

Record World Records Academy: Cel mai lung martisor, realizat de doi designeri romani

Designerii de bijuterii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.

Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui mărţişor perle, coral roşu, agate, jad, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun.

Adrian Haiduc nu este la prima aventură de acest tip. El este deţinătorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Astfel, anul trecut, el şi-a lansat colecţia de bijuterii dintr-un avion, de unde paraşutiştii care îi purtau creaţiile au sărit simultan, de la aproape 1.200 de metri.

"Dorinţa noastră a fost să exprimăm în creaţiile noastre tendinţele anilor 1960, reprezentate de dantelă, şi 1970, prin intermediul penelor", a spus Haiduc.

Acesta a mai explicat că 1 Martie simbolizează în ţara sa natală sosirea primăverii, iar mărţişorul este oferit pentru a aduce noroc. "Am vrut să combin arta românească cu tradiţia, pentru a aduce această tradiţie în ţara mea adoptivă, SUA", a mai spus acesta.

"Pentru că am părăsit România de atâţia ani, întotdeauna încerc să fac ceva care să mă lege de familia de acolo", a spus Mirela Harris, care a adăugat că, de câţiva ani, realizează mărţişoare pe care le oferă membrilor comunităţii româneşti, dar şi noilor prieteni.

Recordul a fost validat luni, când a mai fost inclusă în Cartea Recordurilor cea mai scumpă bucată de pâine - un sandviş prăjit vândut pentru 28.000 de dolari pe Ebay. Proprietarul, Diane Duyser din Miami (SUA), era pe punctul de a muşca din sandviş, când a remarcat că el conţinea imaginea fecioarei Maria. L-a băgat într-o folie de plastic pentru a-l sigila, l-a păstrat 10 ani, după care l-a vândut Goldenpalace.com, un cazinou online canadian.

Record World Records Academy: Cel mai lung martisor, realizat de doi designeri romani

Designerii de bijuterii romani Mirela Harris si Adrian Haiduc au creat cel mai lung martisor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.

Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui martisor perle, coral rosu, agate, jad, cristale, margele de sticla, scoici, dantela, puse pe pene de strut si paun.

Adrian Haiduc nu este la prima aventura de acest tip. El este detinatorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colectii de bijuterii. Astfel, anul trecut, el si-a lansat colectia de bijuterii dintr-un avion, de unde parasutistii care ii purtau creatiile au sarit simultan, de la aproape 1.200 de metri.

"Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatiile noastre tendintele anilor 1960, reprezentate de dantela, si 1970, prin intermediul penelor", a spus Haiduc.

Acesta a mai explicat ca 1 Martie simbolizeaza in tara sa natala sosirea primaverii, iar martisorul este oferit pentru a aduce noroc. "Am vrut sa combin arta romaneasca cu traditia, pentru a aduce aceasta traditie in tara mea adoptiva, SUA", a mai spus acesta.

"Pentru ca am parasit Romania de atatia ani, intotdeauna incerc sa fac ceva care sa ma lege de familia de acolo", a spus Mirela Harris, care a adaugat ca, de cativa ani, realizeaza martisoare pe care le ofera membrilor comunitatii romanesti, dar si noilor prieteni.

Recordul a fost validat luni, cand a mai fost inclusa in Cartea Recordurilor cea mai scumpa bucata de paine - un sandvis prajit vandut pentru 28.000 de dolari pe Ebay. Proprietarul, Diane Duyser din Miami (SUA), era pe punctul de a musca din sandvis, cand a remarcat ca el continea imaginea fecioarei Maria. L-a bagat intr-o folie de plastic pentru a-l sigila, l-a pastrat 10 ani, dupa care l-a vandut Goldenpalace.com, un cazinou online canadian.

Sursa: radio iasi

Record World Records Academy: Cel mai lung martisor, realizat de doi designeri romani

Cel mai lung mărţişor, realizat de doi designeri români

Record Guinness: Cel mai lung mărţişor, realizat de doi designeri români

Designerii de bijuterii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume – de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.

Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui mărţişor perle, coral roşu, agate, jad, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun, notează mediafax.ro.

Adrian Haiduc nu este la prima aventură de acest tip. El este deţinătorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii . Astfel, anul trecut, el şi-a lansat colecţia de bijuterii dintr-un avion, de unde paraşutiştii care îi purtau creaţiile au sărit simultan, de la aproape 1.200 de metri.

“Dorinţa noastră a fost să exprimăm în creaţiile noastre tendinţele anilor 1960, reprezentate de dantelă, şi 1970, prin intermediul penelor”, a spus Haiduc.

Acesta a mai explicat că 1 Martie simbolizează în ţara sa natală sosirea primăverii, iar mărţişorul este oferit pentru a aduce noroc. “Am vrut să combin arta românească cu tradiţia, pentru a aduce această tradiţie în ţara mea adoptivă, SUA”, a mai spus acesta.

“Pentru că am părăsit România de atâţia ani, întotdeauna încerc să fac ceva care să mă lege de familia de acolo”, a spus Mirela Harris, care a adăugat că, de câţiva ani, realizează mărţişoare pe care le oferă membrilor comunităţii româneşti, dar şi noilor prieteni.

Recordul a fost validat luni, când a mai fost inclusă în Cartea Recordurilor cea mai scumpă bucată de pâine – un sandviş prăjit vândut pentru 28.000 de dolari pe Ebay. Proprietarul, Diane Duyser din Miami (SUA), era pe punctul de a muşca din sandviş, când a remarcat că el conţinea imaginea fecioarei Maria. L-a băgat într-o folie de plastic pentru a-l sigila, l-a păstrat 10 ani, după care l-a vândut Goldenpalace.com, un cazinou online canadian.

Sursa: apropomagazin.md