3 mar. 2011

Record World Records Academy: Cel mai lung martisor, realizat de doi designeri romani

Designerii de bijuterii români Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.

Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui mărţişor perle, coral roşu, agate, jad, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun.

Adrian Haiduc nu este la prima aventură de acest tip. El este deţinătorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Astfel, anul trecut, el şi-a lansat colecţia de bijuterii dintr-un avion, de unde paraşutiştii care îi purtau creaţiile au sărit simultan, de la aproape 1.200 de metri.

"Dorinţa noastră a fost să exprimăm în creaţiile noastre tendinţele anilor 1960, reprezentate de dantelă, şi 1970, prin intermediul penelor", a spus Haiduc.

Acesta a mai explicat că 1 Martie simbolizează în ţara sa natală sosirea primăverii, iar mărţişorul este oferit pentru a aduce noroc. "Am vrut să combin arta românească cu tradiţia, pentru a aduce această tradiţie în ţara mea adoptivă, SUA", a mai spus acesta.

"Pentru că am părăsit România de atâţia ani, întotdeauna încerc să fac ceva care să mă lege de familia de acolo", a spus Mirela Harris, care a adăugat că, de câţiva ani, realizează mărţişoare pe care le oferă membrilor comunităţii româneşti, dar şi noilor prieteni.

Recordul a fost validat luni, când a mai fost inclusă în Cartea Recordurilor cea mai scumpă bucată de pâine - un sandviş prăjit vândut pentru 28.000 de dolari pe Ebay. Proprietarul, Diane Duyser din Miami (SUA), era pe punctul de a muşca din sandviş, când a remarcat că el conţinea imaginea fecioarei Maria. L-a băgat într-o folie de plastic pentru a-l sigila, l-a păstrat 10 ani, după care l-a vândut Goldenpalace.com, un cazinou online canadian.

Niciun comentariu: