3 mar. 2011

SUA: Doi designeri români au realizat “Cel mai Lung Mărţişor din Lume”

Mirela Harris şi Adrian Haiduc, doi designeri români, au realizat “Cel Mai Lung Mărţişor din Lume”, 584,6 metri, care a fost omologat de World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale).

Mărţişorul, prezentat la măsurătoarea oficială de manechinul român Alexandra Benta, a fost realizat din coral roşu, jad, agat, perle şi cristale, montate pe pene de struţ, de păun şi dantelă.

Măsurătoarea oficială a avut loc acum câteva zile în oraşul Glendale din statul Arizona, fiind realizată de un topograf autorizat, în prezenţa presei şi televiziunii locale, scrie Agerpres.

Presa locală americană a consemnat faptul că anul trecut, Adrian Haiduc a mai realizat un record, cel pentru lansarea de la cea mai mare înălţime a unei colecţii de bijuterii. Colecţia sa "Men's on Air' a fost lansată anul trecut deasupra aeroportului Ghimbav, cu participarea a 11 paraşutişti care s-au lansat din avion purtând bijuteriile designerului român.

Despre noua creaţie, Cel Mai lung Mărţişor, designerul Adrian Haiduc a declarat: "Dorinţa noastră a fost să exprimăm în acest mărţişor tendinţele anilor '60, care sunt reprezentate de dantelă, şi ale anilor '70 - prin utilizarea penelor'.

"În ţara mea de origine, 1 Martie simbolizează sosirea primăverii, iar mărţişoarele oferite sunt considerate aducătoare de noroc. Doresc să combin arta şi tradiţiile româneşti pentru a le promova în ţara mea adoptivă, Statele Unite", a mai spus Haiduc.

Mirela Harris, 'partea feminină' în acest record, a declarat: "Pentru că am părăsit România de mulţi ani, încerc întotdeauna să realizez câte ceva care să creeze o legătură cu familia de acolo."

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, Statele Unite ale Americii, este cea mai mare organizaţie care omologhează recorduri mondiale, menţinând cea mai mare bază de date online cu prezentări detaliate pentru fiecare record.

Sursa: adevarul Italy

Niciun comentariu: