3 mar. 2011

Romania, in Cartea Recordurilor cu cel mai lung martisor din lume

Designerii de bijuterii romani Mirela Harris si Adrian Haiduc au creat cel mai lung martisor din lume - de aproximativ 584,6 metri -, care a fost validat luni de World Records Academy, potrivit site-ului oficial.

Martisorul designerilor romani are peste 580 de metri lungime/World Records AcademyMartisorul designerilor romani are peste 580 de metri lungime
Sursa imagine: World Records Academy

Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui martisor perle, coral rosu, agate, jad, cristale, margele de sticla, scoici, dantela, puse pe pene de strut si paun.

Adrian Haiduc nu este la prima aventura de acest tip. El este detinatorul recordului pentru lansarea de la cea mai mare inaltime a unei colectii de bijuterii. Astfel, anul trecut, el si-a lansat colectia de bijuterii dintr-un avion, de unde parasutistii care ii purtau creatiile au sarit simultan, de la aproape 1.200 de metri.

"Dorinta noastra a fost sa exprimam in creatiile noastre tendintele anilor 1960, reprezentate de dantela, si 1970, prin intermediul penelor", a spus Haiduc.

Acesta a mai explicat ca 1 Martie simbolizeaza in tara sa natala sosirea primaverii, iarmartisorul este oferit pentru a aduce noroc. "Am vrut sa combin arta romaneasca cu traditia, pentru a aduce aceasta traditie in tara mea adoptiva, SUA", a mai spus acesta.

"Pentru ca am parasit Romania de atatia ani, intotdeauna incerc sa fac ceva care sa ma lege de familia de acolo", a spus Mirela Harris, care a adaugat ca, de cativa ani, realizeaza martisoare pe care le ofera membrilor comunitatii romanesti, dar si noilor prieteni.

Sursa:news.corect.com

Niciun comentariu: