5 mar. 2011

martie 02 2011

2 martie 2011

La capitolul viaţa în 2011 românii sunt printre pesimiştii Europei. Doar 14% dintre romani se asteapta la o imbunatatire a situatiei economice in acest an, procent care ne plaseaza intre state ca Irlanda sau Grecia, grav afectate de recesiune. Cresterea preturilor este perceputa ca principala problema, dupa majorarea TVA la 24% decisă în iulie anul trecut, potrivit editiei de toamnă a Eurobarometrului de Opinie Publică, publicat ieri de Reprezentanţa Comisiei Europene în Romania, scrie Evenimentul Zilei.

România Liberă prezintă povestea femeilor care lipsesc din politică. Majoritatea covarsitoare a absolventilor de stiinte politice este formata din femei. Cele mai multe dintre ele nu ajung niciodata sa profeseze intr-un domeniu care, in Romania, pare rezervat barbatilor. In anul 2011, Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Şcolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti are urmatoarea structura: in anul I sunt 120 de studenti, dintre care 62,5% sunt fete, in anul al II-lea fetele sunt in proportie de 77%, iar in anul al III-lea, de peste 80%. Situatia este asemanatoare la Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti, unde numarul baietilor studenti este semnificativ mai redus decat al fetelor. Datele demonstrează faptul că, cel putin teoretic, exista mai multe femei decat barbati care doresc sa urmeze o cariera ce are legatura cu politica, scrie România Liberă.

De ce este Romania o tara primitoare pentru imigranti? Răspunsul vine din rezultatele unui studiu international realizat in 31 de tari. Acesta arată că Romania este mai bine pregatita decat alte tari europene pentru lucratorii migranti si familiile acestora. Astfel, Romania este mai primitoare pentru straini decat Elvetia, Austria, Polonia, Bulgaria, Lituania si Slovacia Majoritatea imigrantilor care ajung in Romania provin din Republica Moldova, Turcia si China, iar judetele cele mai atractive pentru straini sunt Bucuresti – Ilfov, Iasi, Cluj, Constanta, Galati si Prahova. In 2009 au fost inregistrati peste 59,000 de straini cu drept de sedere in Romania, concluzionează ziarul Gândul.

De ce-ai avea un profil de Facebook la 70 de ani?, răspunde la această înterbare, mediafax.ro lunând în considerare opţiunile francezilor. 6,5% dintre francezii cu vârste de peste 65 de ani (aproximativ 700.000 de persoane) deţin un cont pe Facebook, potrivit rezultatelor unui studiu de monitorizare a traficului pe internet . Faţă de anul trecut în Franţa, numărul celor intraţi în comunitatea virtuală s-a dublat. MOTIVAŢIILE VÂRSTNICILOR: menţinerea legăturilor cu nepoţii lor, reluarea prieteniilor cu vechi cunoştinţe şi regăsirea unor foste iubiri din tinereţe. Unii septuagenari folosesc Facebook-ul ca un remediu împotriva singurătăţii, fiind dispuşi să se înveţe din mers cum să se descurce într-o reţea de socializare. Şi credem că acestea s-ar regăsi printre motivele invocate de vârstnicii români, care vor să ţină pasul cu timpul şi timpurile.

Şi în final un record Guinness: Cel mai lung mărţişor a fost realizat de doi designeri români. Mirela Harris şi Adrian Haiduc au creat cel mai lung mărţişor din lume – de aproximativ 585 de metri -, care a fost validat de Academia Recordurilor Mondiale. Cei doi designeri au folosit pentru crearea acestui mărţişor perle, coral roşu, agate, cristale, mărgele de sticlă, scoici, dantelă, puse pe pene de struţ şi păun. Recordul a fost validat, odată cu includerea în Cartea Recordurilor a celei mai scumpe bucată de pâine – un sandviş prăjit vândut pentru 28.000 de dolari pe Ebay.

Sursa: radio-resita

Niciun comentariu: