25 mar. 2011

Adrian Haiduc incearca sa inregistreze in America un nou record mondial: Cel mai lung martisor din lume

La un an dupa ce a oferit femeilor primul calendar cu barbati nud, Adrian Haiduc se foloseste de obiceiurile romanesti de 1 martie pentru a crea un nou record mondial: cel mai lung martisor din lume.

haiduc cercelDesignerul roman de bijuterii Adrian Haiduc, impreuna cu Mirela Harris sunt ambasadorii culturali ai Romaniei in America cu aceasta noua tentativa de a intra in cartea recordurilor.

Mirela Harris

Mirela Harris

Din ciclul “Eu nu dobor recorduri, imi place sa creez recorduri si ii las pe altii sa le doboare”, excentricul Adrian Haiduc mai adauga o tentativa de record mondial, anume cel mai lung martisor din lume. Ajutat de designerul de bijuterii de origine romana Mirela Harris, Haiduc lucreaza la realizarea unei bijuterii cu o lungime de 300 de metri. Cel mai lung martisor din lume va fi confectionat din sidef, perle, coral rosu, agat, jad, cristale, perle de sticla, toate asociate cu pene de strut si paun, cusute pe dantela.

alexandra benta

Alexandra Benta

Pentru realizarea celui mai lung martisor din lume, Adrian Haiduc a folosit peste 10 kilograme de pietre, care vor cantari destul de greu pe pieptul fotomodelului Alexandra Benta, noua muza a designerului, deja supranumita de presa “blonda lui Haiduc”.

O simfonie de culori, asta a folosit Adrian Haiduc pentru confectionarea martisorului: pietre portocalii, galbene, mov, rosii si verzi, combinate cu aplicatiile de dantela neagra, albastra, roz, rosie, alba si mov, prin care designerii au dorit sa imbine moda anilor ‘60 si ’70.

Inceput la cateva zile dupa intrarea in 2011, martisorul va fi facut public la inceputul lunii martie, designerul exprimandu-si speranta ca recordul va fi omologat si inregistrat de catre World Records Academy.




Bijuteria va purta numele “Maria”, aceasta incercare de a inregistra un record mondial fiind facuta de catre Haiduc in memoria bunicii sale.

Sursa: emulte.ro

Niciun comentariu: