25 mar. 2011

Adrian Haiduc face un mărţişor de 300 de metri Mai mult: Adrian Haiduc face un mărţişor de 300 de metri - Vedete de la noi | Libertatea.ro

Designerul Adrian Haiduc seare de gând să realizeze un nou record mondial creând cel mai lung mărţişor din lume.

Designerul roman de bijuterii Adrian Haiduc, împreuna cu Mirela Harris sunt ambasadorii culturali ai României în statele Unite ale Americii şi intenţionează să intre în cartea recordurilor, notează emulte.ro. Haiduc şi Mirela lucrează la realizarea unei bijuterii cu o lungime de 300 de metri. Cel mai lung mărţişor din lume va fi confecţionat din sidef, perle, coral roşu, agat, jad, cristale, perle de sticlă, toate asociate cu pene de struţ şi păun, cusute pe dantelă.

Pentru realizarea celui mai lung mărtşsor din lume, designerul a folosit peste 10 kilograme de pietre, care vor cântari destul de greu pe pieptul fotomodelului Alexandra Benta, noua sa muză.

Creatorul de bijuterii a folosit în creaţia sa o mulţime de culor: pietre portocalii, galbene, mov, roşii şi verzi, combinate cu aplicaţiile de dantelă neagră, albastră, roz, roşie, albă şi mov, prin care designerii au dorit să îmbine moda anilor ‘60 şi ’70.

Început la câteva zile după intrarea în 2011, mărţişorul va fi făcut public la începutul lunii martie, designerul exprimându-şi speranţa că recordul va fi omologat şi înregistrat de către World Records Academy. Bijuteria va purta numele “Maria”, în memoria bunicii sale.


Sursa: libertatea.ro

Niciun comentariu: