25 mar. 2011

Adrian Haiduc face un martisor de 300 de metri

Designerul Adrian Haiduc are de gand sa realizeze un nou record mondial creand cel mai lung martisor din lume.

Designerul roman de bijuterii Adrian Haiduc, impreuna cu Mirela Harris sunt ambasadorii culturali ai Romaniei in statele Unite ale Americii si intentioneaza sa intre in cartea recordurilor, noteaza emulte.ro. Haiduc si Mirela lucreaza la realizarea unei bijuterii cu o lungime de 300 de metri. Cel mai lung martisor din lume va fi confectionat din sidef, perle, coral rosu, agat, jad, cristale, perle de sticla, toate asociate cu pene de strut si paun, cusute pe dantela.

Pentru realizarea celui mai lung martssor din lume, designerul a folosit peste 10 kilograme de pietre, care vor cantari destul de greu pe pieptul fotomodelului Alexandra Benta, noua sa muza.

Creatorul de bijuterii a folosit in creatia sa o multime de culor: pietre portocalii, galbene, mov, rosii si verzi, combinate cu aplicatiile de dantela neagra, albastra, roz, rosie, alba si mov, prin care designerii au dorit sa imbine moda anilor ‘60 si ’70.

Inceput la cateva zile dupa intrarea in 2011, martisorul va fi facut public la inceputul lunii martie, designerul exprimandu-si speranta ca recordul va fi omologat si inregistrat de catre World Records Academy. Bijuteria va purta numele “Maria”, in memoria bunicii sale.

Sursa: observator.ro

Niciun comentariu: