7 mar. 2010

Din martie, frumusete vesnica


Daca povestea cu Ziua Mamei sau Ziua Femeii nu am elucidat-o, ci am ajuns la compromisul ca, oricum, in Romania se sarbatoreste ceva care are legatura cu femeile, fie ca ele sunt mame sau nu, sa vedem si care ar putea sa fie unul dintre cadourile "in trend" care se pot face cu aceasta ocazie. Ce e drept, e recesiune si putem spune ca nu-i lipseste chelului tichia cu margaritare, dar... totusi, cadouri se cuvine a fi facute, si, uneori, "tichia cu margaritare" poate sa ne ofere surprize, atat prin pret cat si ca utilitate. Asa ca sa ne aruncam privirea dincolo de gardul prejudecatilor si sa vedem daca margaritarele nu sunt ceva ce ne-ar surade pentru aceasta primavara.

In Timisoara tocmai s-a deschis, miercuri, un magazin care nu te poate lasa sa treci pe langa el fara sa-ti faci cateva calcule care incep cu "daca" si "cand". Si asta pentru ca pe strada cunoscuta indeobste ca Resitei, la numarul 38, au venit perlele.

Nu este o metafora care sa fi influentat degeaba fantezia artistilor, cea cu truda scoicii de a elimina si apoi de a neutraliza un corp strain, care o chinuie. Frumusetea se naste din suferinta, din cazna, din noroi, uneori. Iar banateanul care a deschis magazinul de perle, alaturi de lucrarile care inglodesc mai tot ce misca, s-a gandit la viitor, la perla care va ramane pana la urma vizibila.

Adrian Haiduc, director executiv la H’Art Design, a intuit valoarea locului, a dorit sa devina parte din Timisoara veche, nu cu o banca, nu cu un cazinou, ci cu un magazin in care gasiti perle. Fiind unic distribuitor pentru sud-estul Europei al perlelor naturale de cultura, de Tahiti, a adus timisorencelor, acum in martie, si de acum inainte, posibilitatea de a fi rasfatate sau de a achizitiona ele insele un produs care se considera pe buna dreptate a fi de lux, la buchet, dar care, atunci cand cineva se ingrijeste sa-l comercializeze si "la fir" sau "la buchetel", coboara pana la preturi pe care chiar si un adolescent atent cu alocatia sa de la scoala si-l poate permite pentru a face un cadou, mamei sale, de 8 Martie. Si care femeie nu si-ar dori, ca piesa apreciata a cutiutei sale cu bijuterii, o "pornire a liniei perlelor", printr-o pereche de cercei cu perle naturale, la 80 de lei?

Perlele nu se vor demoda niciodata - doar felul de a le prezenta se schimba si se va schimba, in timp. Pentru acest martie, Adrian Haiduc sugereaza, drept cadou, cravatele de perle, de cate trei siraguri, care se pot purta si ca si curea, perlele-inimioara, baston, Keihi, Krinkle, dreptunghiulare sau patrate, in monturi si insirate pe materiale deosebite, amintind ca orice apare azi pe piata S.U.A., ca noutate, poate fi achizitionat in 10 zile si in Timisoara.

Chiar de la deschiderea magazinului, gandita astfel incat sa vina cu o propunere exact pentru Ziua Femeii, timisorencele au asaltat pultul cu margaritare si peste 60% din ceea ce era de aratat... s-a dus. S-a dus insotit de certificare, parafe si o multime de alte garantii, cu sfaturile si indrumarile de rigoare din partea personalului de aici. Evenimentul deschiderii acestui magazin a fost gandit de catre firma Life Style, a doamnei Corina Gluhovschi, iar gazda spatiului in care s-a nascut aceasta "perlarie", doamna Felicia Brincoveanu, a fost cea care i-a condus pe invitati pentru a prezenta si cealalta parte a afacerii de aici, si anume a propunerii de administrare moderna a spatiului unei case, prin genul de dulap-debara la care si timisorenii sunt invitati sa apeleze. Si, daca tot suntem in apropierea Pietei Iosefin, sa stam si sa calculam: un buchet frumos de trandafiri, cu noua fire, costa mai mult decat perechea de cercei cu perle, pomenita mai sus. Inainte de a alege intre "frumos si efemer" si "frumos si vesnic", ganditi-va ca, poate, nu este asa de greu sa le "bifati" pe amandoua.


sursa: timpolis.ro

Niciun comentariu: