10 mai 2010

Mihai Albu a intrat in World Records Academy cu cei mai inalti pantofi


Mihai Albu intra in cercul designerilor romani care au inregistrat recorduri mondiale. Dupa Oana Comanescu, Adrian Haiduc si Cosmina Englizian, Mihai Albu stabileste un nou record mondial cu cei mai inalti pantofi creati!

Pantofii creaţi de Mihai Albu sunt comparaţi cu “o pereche de zgârie-nori” din cauza tocurilor înalte. Mihai Albu, supranumit pe site-ul World Records Academy drept “arhitectul de pantofi al României”, a creat o pereche de pantofi cu ajutorul cărora femeile pot câştiga în înălţime 31 de centimetri: “Tocurile reprezintă un avantaj, din cauză că multe femei nu au picioare lungi. Tocurile repoziţionează talia”, a declarat Mihai Albu.

Mihai Albu, fost arhitect, combină matematica, arhitectura şi arta în creaţiile sale, asemănătoare unor sculpturi. Designerul român foloseşte piele franţuzească pe care o decorează cu bijuterii, pene de păsări şi mici bucăţi de oglindă.

“Am creat un haos controlat”, a declarat Mihai Albu, referindu-se la noua sa creaţie, în termeni arhitecturali, acesta mărturisind că s-a inspirat din operele sculptorului român Constantin Brâncuşi şi din cele ale arhitectului spaniol Antoni Gaudi.

Sursa: emulte.ro

Foto: AP Photo/Vadim Ghirda

Niciun comentariu: