26 apr. 2010

Bărbatul - o perlă constantă pentru femeie







Coliere, brăţări, cercei, broşe, pandantive, toate aceste bijuterii cu perle de cultură naturale de Hawaii sunt dedicate exclusiv femeilor, dar prezentate de un bărbat. Originala idee îi aparţine timişoreanului Adrian Haiduc, unic importator de perle de Hawaii din Sud-Estul Europei. Conceptul ”Born to be a pearl / Născut să fie perlă” doreşte să prezinte femeia nu doar în calitate de ”consumatoare” de bijuterii, dar şi ca fiinţa care are capacitatea să transforme bărbatul de lângă ea într-o veritabilă perlă.


Sacrificiul scoicii

”Aşa cum scoica depune un sacrificiu să dea naştere perlei, la fel şi femeia depune mari eforturi să transforme bărbatul în perla ei”, este ideea lui Adrian Haiduc, cel care a gândit originalul mod de a prezenta unele dintre cele mai frumoase bijuterii pentru femei de către un bărbat. De fapt, recunoşte timişoreanul, totul a pornit dintr-o joacă, din câteva discuţii cu prietenii. ”Mi-am dat seama că atunci când bărbatul greşeşte, dăruieşte femeii o bijuterie. Amantei, de asemenea, i se dăruiesc bijuterii. Prin noul concept doresc ca bărbatul să înveţe să ofere bijuterii femeii şi în semn de mulţumire, de apreciere pentru ceea ce reprezintă în viaţa lui. Pentru sacrificul ei de a-l transforma într-o veritabilă perlă”, spune Adrian Haiduc.


Actor de telenovele şi model pentru prezentarea bijuteriilor

Nu doar conceptul a fost îndelung gândit, alegerea modelului care să pună în practică şi să reprezinte cel mai bine inedita idee a reprezentat misiune destul de grea. Cel mai potrivit s-a dovedit a fi Andrei Dumitru, un tânăr în vârstă de 25 de ani. Finalist al unei emisuni-concurs de la unul dintre posturile TV dedicate femeilor, tânărul model este cunoscut şi datorită unui rol pe care l-a jucat într-o telenovelă românească de succes. Originar din Ploieşti, Andrei este pasionat de karate, atletism, drumeţii şi teatru. ”Am dorit să fie un bărbat cu carismă, fără a avea însă nimic vulgar. Chiar dacă modelul este în ipostaze nud, nu este nimic indecent, ci doar provocator. În plus, Andrei este la vârsta bărbatului când femeia începe să lucreze asupra lui pentru a-l transforma în perlă”, a mai adăugat Adrian Haiduc. Ideea de a fi în rolul bărbatului care se află la picioarele femeii oferindu-i bijuterii a constituit o provocare pentru tânărul model. ”Aş propune oricărui bărbat un exerciţiu simplu. Să îşi privească iubita atunci când îşi potriveşte un colier de perle singură în faţa oglinzii. Desfătarea din ochii ei spune totul. Perlele, cu strălucirea lor de foc, m-au învăţat ce înseamnă cu adevărat să o răsfeţi pe zeiţa vieţii tale", ne-a spus Andrei Dumitru. O dată cu promovarea noului concept, el devine primul bărbat din România "născut pentru a fi o perlă".


Perle de legendă

Locuitorii din Hawaienii cred că perlele în formă de inimioară sunt inimile zeiţei Pele, Zeiţa Vulcanului. De numele Zeiţei Pele se leagă o legendă conform căreia ea îl va blestema pe orice turist care, la plecarea din Hawaii, ia cu el o rocă vulcanică. Se pare că legenda a fost "ursită" de un îngrijitor al Parcului Naţional Vulcanic din Hawaii, din dorinţa de a menţine integritatea locului, periclitat de turiştii care luau cu ei câte o amintire. De atunci, în Hawaii continuă să sosească, trimise prin poştă, pacheţele care conţin rocile vulcanice înapoiate, laolaltă cu o mică ofrandă, o bijuterie sau un fruct, din partea unor persoane despre care se spune că ar fi trecut prin teribile provocări după ce au luat cu ei o rocă.

Sursa: renasterea.ro

Niciun comentariu: